ΜΗΝΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΑΣΤΕΓΟΣ

Μια φορά άστεγος για πάντα άστεγος; - Κίνδυνος να βρεθεί ξανά στον δρόμο ύστερα από δύο χρόνια ο Μηνάς!

Κρήτη
Μια φορά άστεγος για πάντα άστεγος; - Κίνδυνος να βρεθεί ξανά στον δρόμο ύστερα από δύο χρόνια ο Μηνάς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μηνάς είναι γνωστή μορφή του Ηρακλείου, που είχε αράξει ένα παλιό τροχόσπιτο στο πάρκινγκ του Καράβολα για χρόνια και είχε δημιουργήσει και ένα δίκτυο αλληλεγγύης συλλέγοντας τρόφιμα, μαγειρεύοντας και ταΐζοντας και άλλους αστέγους

Ύστερα από δύο χρόνια σε σπίτι και δουλειά με το πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας για τους άστεγους ο γνωστός Μηνάς Χατζηδάκης, πρόεδρος των Αστέγων Κρήτης που σε όλα τα μνημονιακά χρόνια μαγείρευε σε ένα παλιό τροχόσπιτο στον Καράβολα κινδυνεύει να βρεθεί και πάλι στον δρόμο!

Ο κ. Χατζηδάκης όπως ανέφερε στο neakriti.gr βρίσκεται δύο μήνες πριν από τη λήξη του προγράμματος που επιδοτεί το ενοίκιό του το οποίο είναι 250 ευρώ και τον είχε εντάξει σε εργασία σε εργοστάσιο αλουμινοκατασκευών με μισθό 700 ευρώ μηνιαίως.

Όμως το πρόγραμμα τελειώνει σε δύο μήνες και όπως ο ίδιος αναφέρει στο neakriti.gr του έκοψαν και το επίδομα από το ΚΕΑ ένα βοήθημα της τάξης των 200 ευρώ!

ΣΠΙΤΙ ΜΗΝΑ

Μάλιστα για να πάρει ξανά το βοήθημα θα χρειαστεί να τελειώσει το πρόγραμμα δηλαδή δύο μήνες και να παρέλθουν και 4 μήνες ανεργίας με κάρτα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ για να έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτημα και να περάσει από την αρμόδια Επιτροπή για να του εγκρίνουν ή όχι το βοήθημα ξανά. «Μέχρι τότε πως θα ζήσω; Θα γυρίσω στο δρόμο… Και πάλι άστεγος μετά από δύο χρόνια… Στη δουλειά δεν μπορούν να με κρατήσουν γιατί έχω πρόβλημα υγείας» αναφέρει με παράπονο ο Μηνάς Χατζηδάκης στο neakriti.gr αναζητώντας μια λύση μέσα από τη δημοσιοποίηση της νέας περιπέτειάς του! 

Ο Μηνάς είναι γνωστή μορφή του Ηρακλείου, που είχε αράξει ένα παλιό τροχόσπιτο στο πάρκινγκ του Καράβολα για χρόνια και είχε δημιουργήσει και ένα δίκτυο αλληλεγγύης συλλέγοντας τρόφιμα, μαγειρεύοντας και ταΐζοντας και άλλους αστέγους.

Ο Μηνάς αποβλήθηκε από το "στέκι" του από την Κτηματική Υπηρεσία θεωρώντας ότι καταλαμβάνει δημόσιο χώρο, όμως όταν ο Δήμος Ηρακλείου του άπλωσε χέρι βοηθείας εκείνος με καθαρό μυαλό αν και με προβλήματα υγείας, άπλωσε και το δικό του και πιάστηκε από κάπου για μια νέα αρχή.

Αυτά το 2022!

ΜΗΝΑΣ ΣΠΙΤΙ

Τότε μετακόμισε σε σπίτι όπου όλα ήταν πληρωμένα μέσω του προγράμματος Αστέγων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Μέσω αυτού του προγράμματος "Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους" ο Μηνάς βρήκε στέγη για δύο χρόνια! Φαγητό, ρεύμα, νερό ακόμη και τηλέφωνο και ό,τι άλλο χρειάζεται για να μπορεί να ζήσει ανθρώπινα.


Εγκαταστάθηκε κάπου στη Φοινικιά και πως με την αλληλεγγύη άλλων ανθρώπων απόκτησε ηλεκτρικές συσκευές που για κάποιους ήταν άχρηστες, όμως για εκείνον απαραίτητες για να στήσει το νοικοκυριό του.


Παράλληλα μέσω του Προγράμματος, ο Μηνάς άρχισε να εργάζεται σε επιχείρηση με επιδοτούμενο μισθό και ασφάλιση, δηλαδή δίχως έξοδα από τον εργοδότη για 18 μήνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News