Κρήτη: Σε τροχιά υλοποίησης οδικά έργα στο νησί - «Έπεσαν» οι υπογραφές για το τμήμα Μάλεμε-Κολυμβάρι (vid)

ακρόαση άρθρου
Κρήτη
Κρήτη: Σε τροχιά υλοποίησης οδικά έργα στο νησί - «Έπεσαν» οι υπογραφές για το τμήμα Μάλεμε-Κολυμβάρι (vid)
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν έργα ανάπλασης στην παλιά εθνική οδό Χανίων - Κολυμβαρίου και στο τμήμα Μάλεμε Κολυμβάρι, με αφετηρία το στρατόπεδο του Μάλεμε.

Έργα που αφορούν την αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση, όπως και την κατασκευή πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων θα τρέξουν άμεσα, κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού Χανίων - Κολυμβαρίου και στο τμήμα Μάλεμε Κολυμβάρι, στο πλαίσιο δράσεων αστικής αναζωογόνησης της Περιφέρειας Κρήτης.

Τη σχετική σύμβαση ύψους 4 εκατ. 363.000 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης, με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και ίδιους πόρους της Περιφέρειας Κρήτης.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάπλαση της περιοχής η οποία θα έχει χαρακτήρα οικολογικό αλλά και στις παρεμβάσεις που στοχεύουν και στην ασφαλή κίνηση των πεζών.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου ορίζεται σε 18 μήνες.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε μια ακόμη σύμβαση η οποία αφορά την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της παράκαμψης των Μοιρών, εντός της οποίας διέρχεται η εθνική οδός 97 Ηράκλειο - Αγία Γαλήνη.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News