Κυριάκος Πιερρακάκης

Κυριάκος Πιερρακάκης στην ΚΡΗΤΗ TV: «Ο κόσμος ξέρει ότι το ισχυρό χέρι στο τιμόνι είναι αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη» (vid)

ακρόαση άρθρου
Κρήτη
Κυριάκος Πιερρακάκης στην ΚΡΗΤΗ TV: «Ο κόσμος ξέρει ότι το ισχυρό χέρι στο τιμόνι είναι αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη» (vid)
«Ζητάμε από τον κόσμο να μας δώσει την εντολή να κινηθούμε ακόμη γρηγορότερα, ακόμη αποτελεσματικότερα» τόνισε ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στην ΚΡΗΤΗ TV

Ο στόχος που έχει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, σε ό,τι αφορά το ποσοστό της ΝΔ, είναι εφικτός, τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV. 

Όπως ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης «στόχος μας πέρα από αυτό, είναι το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό γενικά, ως ένας καταλύτης, ως καύσιμο μιας εντολής για ακόμη μεγαλύτερες αλλαγές». Η ΝΔ δεν βασίζεται στην ιδέα ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν πρόταση διακυβέρνησης, αλλά στη δική της θετική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας, την οποία όπως τόνισε, ζητά οι πολίτες να εγκρίνουν και να επαναβεβαιώσουν στην κάλπη.

«Σε 10 μήνες έχουν γίνει μια σειρά από θεμελιώδεις αλλαγές από τα μη κρατικά πανεπιστήμια μέχρι την επιστολική ψήφο» διευκρίνισε ο κύριος Πιερρακάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «αν δει κανείς τον καμβά της πενταετίας που έχει περάσει, όπως το πού βρισκόταν η χώρα το 2019 και τι έχει γίνει στην πενταετία, θα σας έλεγα ότι θα διαπιστώσει ότι έχει μεγάλη μείωση η ανεργία, αφού εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν δουλειά, ενώ έχουμε σημαντικές αυξήσεις και στον κατώτατο μισθό. Η Ελλάδα πλέον, έχει ρυθμό ανάπτυξης πολλαπλάσιο από εκείνον που έχει ο μέσος όρος της ευρωζώνης» είπε ο υπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στην αμυντική θωράκιση της χώρας, στην ψηφιοποίηση αλλά και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

«Ο κόσμος ξέρει ότι το ισχυρό χέρι στο τιμόνι είναι αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε ο υπουργός. «Για το λόγο αυτό ζητάμε να μας δώσει την εντολή να κινηθούμε ακόμη γρηγορότερα, ακόμη αποτελεσματικότερα».

Ο κ. Πιερρακάκης που είναι υπεύθυνος για την Περιφέρεια Κρήτης ενόψει των ευρωεκλογών, εξήγησε ότι στόχος είναι η επανάληψη του μηνύματος που έδωσε το 2023 στην κάλπη.

Σε ό,τι αφορά την προκλητική δήλωση της Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε ότι «όντως επρόκειτο για μια δήλωση προκλητική, που ως τέτοια τη χαρακτήρισε και ο πρωθυπουργός» αλλά και μια δήλωση η οποία επίσης «υπονομεύει την προοπτική του μέλλοντος της γειτονικής χώρας».

«Για αρχή, πρέπει να έρθουν στον ίσιο δρόμο κάποια πράγματα» σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης, ο οποίος ανέφερε παράλληλα, ότι αν και στη Νέα Δημοκρατία υπήρχαν πολύ σημαντικές επιφυλάξεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, εντούτοις «από τη στιγμή που κάτι το έχεις υπογράψει ως χώρα, δεσμεύει τη χώρα και υπό αυτή την έννοια, είναι απολύτως αναγκαίο και αυτονόητο πως οι διεθνείς συμφωνίες οφείλουν να τηρούνται και αν δεν τηρούνται υπάρχουν συνέπειες». 

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, που το τελευταίο διήμερο βρίσκεται για επαφές και συναντήσεις στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου προχθές και στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου χθες, στη συνέντευξή του στην ΚΡΗΤΗ TV, αναφέρθηκε και σε ζητήματα που σχετίζονται με το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σχολιάζοντας ότι ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων, στόχος είναι όλα να κυλήσουν ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Για την πλατφόρμα που σχετίζεται με την ενδοσχολική βία, ο κ. Πιερρακάκης γνωστοποίησε ότι ήδη έχουν γίνει 100 καταγγελίες μέχρι σήμερα και πως σε κάποιες περιπτώσεις, αυτές έχουν αντιμετωπιστεί από τις διευθύνσεις των σχολείων και σε άλλες από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Αναφερόμενος στα κενά εκπαιδευτικών, είπε πως υπάρχει ανάγκη ανασχεδιασμού, επισημαίνοντας ωστόσο, πως κεντρική στόχευση είναι «να έχουμε ολοένα και περισσότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς και όχι αναπληρωτές».

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και στην αποδοχή του αιτήματος να χαρακτηριστούν δυσπρόσιτα τα σχολεία του Μυλοποτάμου: «Είχαμε θετική οπτική από την πλευρά των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, καθώς διαπιστώσαμε ότι πράγματα τα οποία ισχύουν για συγκεκριμένες περιοχές της Κρήτης, εκ των πραγμάτων θα έπρεπε να επεκταθούν και σε άλλες. Άρα, εφόσον υπήρχε αυτή η θετική εισήγηση, με πολύ μεγάλη χαρά είχα την ευκαιρία να ανακοινώσω αυτή την αλλαγή σήμερα (σ.σ. χθες) στο δημαρχείο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πιερρακάκης.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News