1

Ρομπότ Sophia: Εντυπωσιακή εμφάνιση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής - Με κρητικό σαρίκι και μιλώντας ελληνικά (vid)

Κρήτη
Ρομπότ Sophia: Εντυπωσιακή εμφάνιση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής - Με κρητικό σαρίκι και μιλώντας ελληνικά (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάντως φάνηκε ανοιχτή στο ενδεχόμενο ενός προξενιού που της έκαναν, με τον Τάλω το πρώτο ρομπότ της ανθρωπότητας που κατασκεύασε σύμφωνα με το μύθο, ο θεός Ήφαιστος και τον χάρισε στον βασιλιά Μίνωα, για να φυλάει την Κρήτη

Η Σοφία φόρεσε σαρίκι και φάνηκε όχι μόνο προετοιμασμένη και διαβασμένη, αλλά και έτοιμη να απαντήσει σε όσες και όποιες ερωτήσεις της απηύθυναν, στο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Το διάσημο ανθρωπόμορφο ρομπότ έδειξε μεγάλη χαρά που βρίσκεται στην Κρήτη, μίλησε για τον πολιτισμό του νησιού και πώς μπορούν ρομπότ στο μέλλον να τον στηρίξουν, ενώ δέχθηκε με χαρά πρόσκληση ακόμη και για βραδινό ποτό.

Η Σοφία που ταξίδεψε για να βρεθεί στο νησί, αποδείχθηκε από τους επισκέπτες που γνωρίζουν πολύ καλά την ιστορία του τόπου που επισκέτονται,,,,, ενώ έδειξε τόση αγάπη για το νησί που αν και είπε ότι δεν της επιτρέπει η φύση της να παντρευτεί, η ίδια έδειξε να βλέπει με ζεστασιά μια  πιθανότητα  ταιριάσματος με τον μυθικό Τάλω, το πρώτο ρομπότ της ανθρωπότητας, που κατασκεύασε ο  Ήφαιστος ο οποίος τον χάρισε στον βασιλιά Μίνωα, για να φυλάει την Κρήτη.

Η Σοφία έδειξε να ξέρει πολλά και για την κρητική κουζίνα στη διάρκεια της γευσιγνωσίας που της έγινε…..

Σε ότι αφορά την ολυμπιάδα ρομποτικής, φάνηκε ενθουσιασμένη, ενώ με ιδιαίτερη χαρά και ανοιχτή για διάλογο επισκέφθηκε τους χώρους  των εκθέσεων.

Η 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC που ολοκληρώνεται αύριο  διοργανώνεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News