Προετοιμάζονται πυρετωδώς και τα κρεοπωλεία ενόψει του Πάσχα, για τις καθιερωμένες αγορές του γιορτινού τραπεζιού, με τον σύνδεσμο κρεοπωλών Ηρακλείου, να επισημαίνει πως προσπαθούν να συγκρατούν όσο γίνεται τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα.. Από την πλευρά του ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξής, διεμήνυσε πως στόχος αποτελεί η προστασία των ελληνικών προϊόντων και δεν υπάρχει φόβος ελληνοποιήσεων.
Σηκώνουν μανίκια οι κρεοπώλες με φόντο το Πάσχα, καθώς όπως προστάζει η παράδοση, οι καταναλωτές θα αγοράσουν το καθιερωμένο αρνάκι και τους παραδοσιακούς μεζέδες. Η αύξηση που καταγράφεται είναι μικρή, καθώς όπως επισημαίνει ο σύνδεσμος κρεοπωλών Ηρακλείου , προσπαθούν να συγκρατούν όσο γίνεται, τις τιμές.
Σύμφωνα με τους κρεοπώλες, η αγορά τροφοδοτείται με ντόπια κρέατα, και δεν υπάρχει όπως λένε, φόβος ελληνοποιήσεων λόγω των αυστηροποιημένων ελέγχων. Αυτό άλλωστε έχει διαμηνύσει σε αυστηρό τόνο και ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξής
«Απομένουν λίγες ημέρες μέχρι την μεγάλη μέρα της χριστιανοσύνης, την Ανάσταση. Θέλω να απευθύνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: Κανένας παραγωγός, επαγγελματίας ή μεταποιητής που τηρεί το νόμο και τους κανόνες, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Παράλληλα, όμως, θέλω άπαντες να γνωρίζουν ότι κανένα συμφέρον δεν θα σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια που κάνουμε για την προστασία των ελληνικών προϊόντων.»
Ο σύνδεσμος συμβουλεύει τους καταναλωτές να παραγγείλουν από νωρίς τον οβελία τους ώστε η εξυπηρέτηση τους να είναι η καλύτερη δυνατή καθώς παραδοσιακά την ύστατη στιγμή η κίνηση και στα κρεοπωλεία χτυπά κόκκινο.