2

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Erasmus+ στο Ηράκλειο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης

Κρήτη
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Erasmus+ στο Ηράκλειο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συσχετίζοντας το παρελθόν με το παρόν μέσω βιωματικής μάθησης, επισκέψεων μελέτης και προσομοιώσεων», με τη συμμετοχή δεκαεπτά Γάλλων εκπαιδευτικών και ενός από την Ιταλία

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης υλοποιείται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Interact στο Ηράκλειο από τις 22 έως τις 26 Απριλίου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+: «Η πολιτιστική κληρονομιά σε δράση. Συσχετίζοντας το παρελθόν με το παρόν μέσω βιωματικής μάθησης, επισκέψεων μελέτης και προσομοιώσεων», με τη συμμετοχή δεκαεπτά Γάλλων εκπαιδευτικών και ενός από την Ιταλία.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που αποσκοπεί στην εξοικείωση των εκπαιδευτικών με νέα εργαλεία και τεχνικές που θα τους επιτρέψουν όχι απλώς να παρατηρήσουν την ιστορία της Κρήτης, αλλά να τη βιώσουν, ως μια προσπάθεια επανασύνδεσης με το κοινό ευρωπαϊκό παρελθόν και το σήμερα και να ανακαλύψουν την ιστορική συνέχεια ενός νησιού και ενός πολιτισμού που αποτέλεσε τον πρώτο ακρογωνιαίο λίθο του Ευρωπαϊκού.

Με αφορμή τη Μινωική Κρήτη, την Κνωσσό και το μουσείο θα δημιουργηθούν κείμενα δημιουργικής γραφής, podcasts, φωτογραφίες, βίντεο, παιχνίδια ρόλων. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα θαυμάσουν τους κρητικούς χορούς που έχουν ζωή χιλιάδων χρόνων, θα τους μάθουν και θα τους χορέψουν, κάνοντας βίωμα την αρχέγονη μαγεία των παραδοσιακών ρυθμικών κινήσεων. Θα δοκιμάσουν την διάσημη στον κόσμο κρητική κουζίνα και θα συνδημιουργήσουν κρητικές γεύσεις με τοπικά προϊόντα σε ειδικά μαθήματα κρητικής κουζίνας. Επίσης θαυμάσουν πίνακες του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, θα περπατήσουν στο Φόδελε και θα ζωγραφίσουν οι ίδιοι χρησιμοποιώντας στοιχεία της

τεχνοτροπίας του Ελ Γκρέκο, του ζωγράφου από την Κρήτη που τα έργα του στολίζουν μουσεία στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη στη Μαδρίτη και αποτελούν σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ζωγραφική. Χρησιμοποιώντας στοιχεία φιλοσοφίας, γεωγραφίας και ιστορίας θα γράψουν κείμενα στο ύφος του Καζαντζάκη και θα κάνουν μικρά θεατρικά δρώμενα με αποσπάσματα από τον «Ερωτόκριτο» στα Γαλλικά.

Την αποστολή των εκπαιδευτικών καλωσόρισε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για θέματα Πολιτισμού και Ισότητας Γωγώ Μηλάκη.

Συντονιστής και εκπαιδευτής του προγράμματος είναι ο Ηρακλής Τσιάμαλος με πολύχρονη εμπειρία στην εκπαίδευση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, συνεπικουρούμενος από τον καθηγητή Στρατιωτικής Ιστορίας Γιώργο Χριστοδουλάκη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου, της Πινακοθήκης Ηρακλείου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων, του Ιστορικού Μουσείου και της Κοινότητας Φόδελε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News