2

Ρέθυμνο: Εκδήλωση με θέμα «Τροχαία Ατυχήματα και Οδική Ασφάλεια: Δεν είναι παιχνίδι!».

Κρήτη
Ρέθυμνο: Εκδήλωση με θέμα «Τροχαία Ατυχήματα και Οδική Ασφάλεια: Δεν είναι παιχνίδι!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Πρινέ

Συμβάλλοντας στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων το Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Πρινέ, διοργανώνουν εκδήλωσης ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης  των συμπολιτών με θέμα :

«Τροχαία Ατυχήματα και Οδική Ασφάλεια: Δεν είναι παιχνίδι!».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 7.00 απόγευμα στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Πρινέ. 

Παρεμβάσεις στο κρίσιμο ζήτημα της οδικής ασφάλειας θα κάνουν: 

•    Ο κ. Κατσούγκρης Μανόλης/ Υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ρεθύμνου, ο οποίος θα εστιάσει στα αίτια και τους τρόπους αντιμετώπισης   των τροχαίων ατυχημάτων 

•    Η κ.  Παπαδακάκη Μαρία / Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), θα διεγείρει σκέψεις και προβληματισμούς παρέχοντας συνάμα πρακτικές συμβουλές για το ρόλο των γονέων ως  πρότυπα ασφαλούς μετακίνησης για τα παιδιά και 

•    Ο κ. Ραπτάκης Μανώλης/ Ορθοπεδικός Χειρουργός, ο οποίος θα επικεντρωθεί σε δυο κρίσιμα ερωτήματα για το αν πρέπει ή/ και αν μπορούν οι πολίτες –μάρτυρες τροχαίων ατυχημάτων να παράσχουν Πρώτες Βοήθειες   σε τραυματισμένους. 
Μετά το πέρας των εισηγήσεων, θα δοθεί η ευκαιρία συμμετοχής στο διάλογο που θα αναπτυχθεί  σε θέματα ασφαλούς οδήγησης και κυκλοφορίας. 

Η  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής  Πολιτικής Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα και τα Στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δ.Ρ. καλούν τους συμπολίτες να  επωφεληθούν από την ευκαιρία που τους προσφέρεται για αξιόπιστη ενημέρωση πάνω στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα που απασχολεί συχνά με δυσάρεστες συνήθως αφορμές, το Ρέθυμνο και το νησί μας και με δύναμη τη γνώση και τη σύνεση να  γίνουν πρεσβευτές της ασφαλούς οδήγησης, συμβάλλοντας στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την προάσπιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής.      

2

Πρόγραμμα εκδήλωσης


19:00- 19:15    Προσέλευση
    
19:15- 19:30    Χαιρετισμοί - Καλωσόρισμα
    
19:30 – 19:50 
  

 Κατσούγκρης Εμμανουήλ
Υποδιοικητής Τμήματος Τροχαίας Ρεθύμνου    Τροχαία ατυχήματα: αίτια και τρόποι αντιμετώπισης  

19:55- 20:15    Μαρία Παπαδακάκη 
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και Δντρια Εργαστηρίου Υγείας και Οδικής Ασφάλειας    Οι γονείς ως πρότυπα ασφαλούς μετακίνησης για τα παιδιά: σκέψεις, προβληματισμοί και πρακτικές συμβουλές

20:20-20:40
    Ραπτάκης Μανώλης 
Ορθοπεδικός χειρουργός    Πρώτες βοήθειες στον τόπο του ατυχήματος: Πρέπει; Μπορούμε;
20:40-21:00    Συζήτηση    


 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News