2

Επέτειος πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967

Κρήτη
Επέτειος πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μπαριτάκης: «Η ιστορία διδάσκει όσους φροντίζουν να την κρατούν ζωντανή και να τη θυμούνται»

Η ιστορία διδάσκει όσους φροντίζουν να την κρατούν ζωντανή και να τη θυμούνται. Η κατάλυση της Δημοκρατικής Πολιτείας πριν από πενήντα επτά χρόνια στον τόπο μας παραμένει ένα γεγονός που σημάδεψε τη συλλογική μας συνείδηση.

  Η Δικτατορία της 21ης Απριλίου εγκαθίδρυσε ένα ανελεύθερο καθεστώς φόβου και διχασμού, πήγε τη χώρα μας πίσω στην εποχή του εμφυλίου, έδιωξε ανθρώπους από τα σπίτια τους για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, φυλάκισε, βασάνισε και κατήργησε το ελεύθερο του Κοινοβουλίου και το ανεξάρτητο της Δικαιοσύνης. Η Ελλάδα απομονώθηκε από τη διεθνή κοινότητα και απέτυχε να προστατέψει τα εθνικά μας δίκαια στην Κύπρο και τελικά πρόδωσε τις ελπίδες του αδελφού Κυπριακού λαού.

    Τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για την επάνοδο της Δημοκρατίας στον τόπο μας. Η αντιστασιακή τους δράση παραμένει ένα υψηλό παράδειγμα πατριωτισμού και αξιοπρέπειας, καθώς και μια υπενθύμιση ότι η θωράκιση της Δημοκρατίας απέναντι σε κάθε κίνδυνο υπονόμευσής της αποτελεί διαρκές, ιστορικό μας χρέος.

Εύχομαι όλοι να συνειδητοποιούμε την ευθύνη που μας αναλογεί σε ό,τι αφορά την προστασία της Δημοκρατίας και των θεσμών που την υπηρετούν.
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News