ανδ

Σάλος με δημοτικό σύμβουλο στην Κρήτη που κατέληξε στα δικαστήρια γιατί κολλούσε...αφίσες - Δημότης του έκανε μήνυση

Κρήτη
Σάλος με δημοτικό σύμβουλο στην Κρήτη που κατέληξε στα δικαστήρια γιατί κολλούσε...αφίσες - Δημότης του έκανε μήνυση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δημότης έκανε μήνυση στον κυριο Ανθουση και ασκήθηκε δίωξη για φθορά ξένης περιουσίας

Ποινική δίωξη στο Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Πλατανιά και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δημήτρη Ανθούση, άσκησε ο εισαγγελέας Χανίων και βάση αυτής παραπέμπεται ο αιρετός σε δίκη για παράνομη αφισοκόλληση.

Ο κύριος Ανθούσης της Λαϊκής Συσπείρωσης φέρεται να είχε αναρτήσει αφίσες σε δημόσιο χώρο για εκδήλωση του ΚΚΕ, γεγονός που ενόχλησε δημότη καθώς κατα πληροφορίες μετά την εκδήλωση οι αφίσες αυτές δεν κατέβηκαν.

Ο δημότης έκανε μήνυση  στον κύριο Ανθούση και ασκήθηκε δίωξη για φθορά ξένης περιουσίας καθώς η αφισοκόληση, όποιο και αν είναι το περιεχόμενο της αφίσας θεωρείται κάτι παράνομο που ρυπαίνει την πόλη.

Μάλιστα το όλο θέμα έφτασε και στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πλατανιά, που θεώρησε άδικη τη δίωξη του δημοτικού συμβούλου χαρακτηρίζοντάς την πολιτική. 

Επιπλέον εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: 

"Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πλατανιά κατά την Τακτική της  Συνεδρίαση στις 16/04/2024 με ομοφωνία των παρόντων μελών της προχώρησε στην έκδοση της με αριθμ. 78/2024 Απόφασης περί Εξέτασης αιτήματος δημοτικού συμβούλου για την παραπομπή του σε δίκη.
Με την ανωτέρω Απόφαση ο Δήμος Πλατανιά δηλώνει αφενός ότι καταδικάζει και δε μπορούν να γίνονται αποδεκτές σε καμία περίπτωση διώξεις πολιτικών προσώπων και ιδιαίτερα δημοτικών συμβούλων που με την πολλαπλή τους ιδιότητα, διώκονται για την πολιτική τους δράση και αφετέρου ζητάει την άρση των πολιτικών διώξεων του επικεφαλή της παράταξης της Ελάσσονος μειοψηφίας του ΔΣ, κου Ανθούση Δημήτριου".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News