2

Στ. Αρναουτάκης: «Η Κρήτη διαμορφώνει τη σύγχρονη ταυτότητά της, συνδυάζοντας την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές»(vid)

Κρήτη
Στ. Αρναουτάκης: «Η Κρήτη διαμορφώνει τη σύγχρονη ταυτότητά της, συνδυάζοντας την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές»(vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση υποδοχής 19 Πρέσβεων Ευρωπαϊκών Χωρών

«Η Κρήτη διαμορφώνει τη σύγχρονη ταυτότητά της, συνδυάζοντας την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές», τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας 19 πρέσβεις χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέπτονται την Κρήτη. 

2

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση υποδοχής που έγινε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε στην μακραίωνη πολιτιστική ιστορία της Κρήτης η οποία  αναδεικνύει τον ρόλο του νησιού, υπογράμμισε πως στη σημερινή εποχή αποτελεί κορυφαίο προορισμό στη Μεσόγειο, σημειώνοντας πως η Κρήτη πορεύεται στο 2030 επενδύοντας στα ισχυρά συγκριτικά της πλεονεκτήματα στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό, ενώ διαθέτει σημαντικές επιστημονικές υποδομές, όπως τα Πανεπιστήμια, το Πολυτεχνείο, το ΙΤΕ, που την κατέστησαν πρωτοπόρα στην επιστήμη.

2

Παράλληλα, ο Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στο πλούσιο και πολυποίκιλο φυσικό περιβάλλον της Κρήτης το οποίο σε συνδυασμό με το πολιτιστικό και πολιτισμικό της απόθεμα, την καθιστά ελκυστική ενώ η κρητική διατροφή έχει αναδείξει και κατοχυρώσει το νησί στον αγροτοδιατροφικό τομέα. 

2

«Στην πραγματικότητα, η Κρήτη, στηριζόμενη στις δυνάμεις της, ακολουθεί το δικό της αναπτυξιακό υπόδειγμα. Σε αυτό οφείλονται οι επιτυχίες της μέχρι σήμερα. Στην πορεία για την Κρήτη του 2030, πορευόμαστε με ορθή διαχείριση των  δημόσιων και ευρωπαϊκών πόρων. Σε λίγα χρόνια η Κρήτη θα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή αεροδρόμιο της Μεσογείου, το αεροδρόμιο στο Καστέλλι.

2

Ένα έργο που θα την καταστήσει κόμβο στον τομέα των αερομεταφορών», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης. 

Καλωσορίζοντας τους Πρέσβεις των Ευρωπαϊκών Χωρών υπογράμμισε πως «ως Πρέσβεις των χωρών σας στην Ελλάδα, επιτελείται ένα σπουδαίο έργο, στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης της συνεργασίας της Ελλάδας, με τις δικές σας χώρες. Εύχομαι, επομένως, κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο νησί μας, να σας δοθεί η δυνατότητα να διαπιστώσετε πως η Κρήτη διαμορφώνει τη σύγχρονη ταυτότητά της, συνδυάζοντας την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές.

Πως σε αυτό τον τόπο καλλιεργείται το δέντρο της παγκόσμιας κουλτούρας της Κρήτης», υπογράμμισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.  
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News