Απόστολος Αποστόλου

Απ. Αποστόλου: Η κοινωνία του "θεάματος" και η παγίδευση - αυτοπαγίδευση των πολιτών (vid)

Κρήτη
Απ. Αποστόλου: Η κοινωνία του "θεάματος" και η παγίδευση - αυτοπαγίδευση των πολιτών (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aναλύει στον 98.4 το πώς σήμερα η λεγόμενη κοινωνία του θεάματος, αποτελεί την μοναδική αφήγηση σε όλες της εκφάνσεις, από την κατανάλωση και τα κοινωνικά πρότυπα, μέχρι την πολιτική και τον λόγο ύπαρξης των κομμάτων

Ο Απόστολος Αποστόλου, καθηγητής πολιτικής και κοινωνικής φιλοσοφίας στα πανεπιστήμια Παντείου, Πάντοβας, Ρώμης, Μιλάνου, στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Federiciana Ρώμης, καθώς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, αναλύει στον 98.4 το πώς σήμερα η λεγόμενη κοινωνία του θεάματος, αποτελεί την μοναδική αφήγηση σε όλες της εκφάνσεις, από την κατανάλωση και τα κοινωνικά πρότυπα, μέχρι την πολιτική και τον λόγο ύπαρξης των κομμάτων.

Αυτό ταυτόχρονα, όπως εξηγεί οδηγεί τις κοινωνίες σε μη διαπραγματεύσιμες επιλογές στη ουσία επιλογές life-style εικόνας κι όχι ουσίας.

Κάπως έτσι ερμηνεύεται και η λογική "σουργελοποίησης", όπως τονίζει των ευρωεκλογών από τα κόμματα με τις υποψηφιότητες των ευρωψηφοδελτίων τους και τις αντιπαραθέσεις τους όχι πολιτικές, αλλά θεάματος  από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Αποστόλου, περιγράφει και το πως στις μεγάλες γεωπολιτικές συγκρούσεις οι κοινωνίες αδρανοποιούνται σε λογικές θεάματος και τελικά αποδοχής των πολεμικών συγκρούσεων ως κανονικότητα, αρκεί με το αίσθημα του φόβου να αποφεύγεται μια μείζονα πυρηνική αναμέτρηση που δεν θα εξαφανίσει μαζικά τους πληθυσμούς.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News