Οροπέδιο Αθανασάκης Στεφανάκης

Επικύρωσε το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο Οροπεδίου το Εκλογοδικείο Ηρακλείου

Κρήτη
Επικύρωσε το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο Οροπεδίου το Εκλογοδικείο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Επικυρώθηκε από το Εκλογοδικείο Ηρακλείου το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου για τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου μετά την ένσταση του πρώην Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη η οποία απορρίφθηκε. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου η απόφαση 244/2024 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου δικαιώνει την παράταξη του Δημάρχου Γιώργου Αθανασάκη.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου για την απόφαση του Εκλογοδικείου αναφέρει: "Τέλος στο «σήριαλ» της δήθεν «νόθευσης» της εκλογικής διαδικασίας, που με ισχυρισμούς του επιμελώς επεδίωκε να εμφανίσει ως δεδομένο στο Δήμο Οροπεδίου για να δικαιολογήσει την ήττα του ο Γιάννης Στεφανάκης, βάζει η απόφαση 244/2024 που εξέδωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου.


Η αλήθεια έλαμψε! Και η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου δεν αφήνει καμία αμφιβολία. Νικητής των εκλογών στο Δήμο Οροπεδίου με νόμιμες και ανόθευτες διαδικασίες είναι ο Συνδυασμός «Λασίθι ώρα Ευθύνης» με επικεφαλής το Γιώργο Αθανασάκη.


Μάλιστα κατά την ενδελεχή δικαστική εξέταση των ψηφοδελτίων, που η πλευρά Στεφανάκη εμφάνιζε πως «σημαδεμένα», «σχισμένα» , «τσακισμένα» , «σκοπίμως σε άλλο χαρτί τυπωμένα» κ.α παραβιάζοντας κατά τους ισχυρισμούς του τη μυστικότητα της ψηφοφορίας, αυξήθηκε και η διαφορά υπέρ του Συνδυασμού «Λασίθι ώρας ευθύνης» . Έτσι πλέον αντί για 28 ψήφους, όπως έδειξε η αρχική καταμέτρηση, η διαφορά διαμορφώνεται, τελικά, στις 31 ψήφους υπέρ της νικήτριας Παράταξης.
Η απόφαση του Δικαστηρίου, που έτσι κι αλλιώς ήταν αναμενόμενη από τη νέα Δημοτική Αρχή Οροπεδίου Λασιθίου, σκόρπισε ικανοποίηση. 


Η απόφαση αυτή της επιτρέπει πλέον, απρόσκοπτα, να συνεχίσει την προσπάθεια της επιστρέφοντας μέσα από έργα την εμπιστοσύνη που της έδειξαν οι Δημότες Οροπεδίου.


Ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασάκης αναφέρει πως επί μήνες είχαν να αντιμετωπίσουν ψεύδη και ανακοινώσεις που σπίλωναν τόσο τον ίδιο όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Παράταξης του, εμφανίζοντας τους ως κοινούς απατεώνες που εξασφάλισαν με  νοθεία την εκλογική νίκη. 
Τώρα η Δικαστική Απόφαση έρχεται να τους δικαιώσει και να καταστήσει σε όλους τους τόνους σαφές πως το Οροπέδιο Λασιθίου γύρισε οριστικά σελίδα. 
Πλέον προτεραιότητα του Δήμου είναι τα έργα κι όχι τα λόγια, η γαλήνη και οι ήπιοι τόνοι που θα επιτρέψουν στον τόπο να πάει μπροστά κι όχι πίσω".  
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News