2

Δήμος Σητείας: Τοποθέτηση τηλεμετρικών σταθμών

Κρήτη
Δήμος Σητείας: Τοποθέτηση τηλεμετρικών σταθμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν τρεις σταθμοί παρακολούθησης κατά μήκος του ποταμού "Παντέλη" οι οποίοι θα παρακολουθούν την συμπεριφορά των υδάτων σε 24ωρη βάση

Ο Δήμος Σητείας σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ, πρώτος στην Κρήτη, υλοποιεί  πρόγραμμα εγκατάστασης τηλεμετρικών σταθμών έγκαιρης προειδοποίησης πλημμυρικών φαινομένων, στα πλαίσια μιας εθνικής ερευνητικής υποδομής που διαχειρίζεται το ΕΛΚΕΘΕ, με μηδενική επιβάρυνση για αυτόν.

2

Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν τρεις σταθμοί παρακολούθησης κατά μήκος του ποταμού "Παντέλη" οι οποίοι θα παρακολουθούν την συμπεριφορά των υδάτων σε 24ωρη βάση.

Οι αυτόματοι αυτοί σταθμοί παρακολούθησης της στάθμης και της ποιότητας επιφανειακών υδάτων,  λειτουργούν επιχειρησιακά και  καταγράφουν συνεχώς βασικές ποιοτικές και ποσοτικές παραμέτρους όπως: pH, θερμοκρασία νερού, Διαλυμένο Οξυγόνο, Ηλεκτρική Αγωγιμότητα και Στάθμη νερού ενώ θα υπάρχει τηλεμετρική μετάδοσή τους, σε ημερήσια βάση, στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα του έργου.

Η παρακολούθηση της ποσότητας και ποιότητας  των επιφανειακών υδάτων της χώρας εξασφαλίζει την ορθή, ισότιμη εκτίμηση, έγκαιρη διάγνωση, των προβλημάτων των υδατικών πόρων για λήψη σαφώς καθορισμένων διαχειριστικών μέτρων.

Εκτός από την Πολιτική Προστασία του Δήμου πρόσβαση στα δεδομένα θα μπορεί να έχει, οποιαδηποτε στιγμή και ο  πολίτης μέσω μιας εύχρηστης εφαρμογής.

Παρακολουθήστε εδώ το Δίκτυο αυτόματων σταθμών παρακολούθησης ποιότητας και ποσότητας υδάτων.

https://hydro-stations.hcmr.gr/

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News