ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ

Ο Ηρακλειώτης Μιχάλης Καλογεράκης που είναι έτοιμος για το τέλος του κόσμου - Μετέτρεψε το σπίτι του σε καταφύγιο (vid)

Κρήτη
Ο Ηρακλειώτης Μιχάλης Καλογεράκης που είναι έτοιμος για το τέλος του κόσμου - Μετέτρεψε το σπίτι του σε καταφύγιο (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κρητικός εφευρέτης που ζει στο Ηράκλειο έχει θωρακίσει με σίδηρο το σπίτι του. «Αντέχει ακόμα και σε πύραυλο», όπως λέει και προσθέτει: «Αν τα φτιάξεις όλα με τα χέρια σου δεν κοστίζουν

Άνθρωποι που προετοιμάζονται για κάθε πιθανή καταστροφή. Άνθρωποι που δηλώνουν έτοιμοι να επιβιώσουν όταν έρθει το τέλος του κόσμου. Οι Έλληνες «preppers» παρουσιάστηκαν στον Αντώνη Σρόιτερ και την κάμερα της «Αυτοψίας» μιλώντας για το πώς εκπαιδεύονται και πώς προετοιμάζονται ώστε να μπορέσουν να επιζήσουν, στην περίπτωση μιας μεγάλης καταστροφής.


Καταφύγια, αποθήκες τροφίμων, φαρμάκων, όπλων και εργαλείων, επιβίωση στη φύση και αυτοάμυνα. Πλάνο Α’, Β’ και Γ’. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός επιβιωτιστή, όπως τα περιγράφουν οι Έλληνες που προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμού, ή για κάποια καταστροφή.


Ανάμεσά τους και ένας άνδρας από το Ηράκλειο, ο Μιχάλης Καλογεράκης που παρουσίασε το σπίτι του, το οποίο όπως λέει, είναι έτοιμο για οποιαδήποτε καταστροφή αφού το έχει επενδύσει με σίδερο. «Εδώ και 30 χρόνια το σπίτι μου είναι αυτόνομα ενεργειακά. Ο κόσμος το ξέρει ότι είμαι έτοιμος γιατί το δημοσιεύω κατά καιρούς, απλά το θεωρούν ακραίο. Είναι καλό να προετοιμάζεσαι για κάτι, ακόμα και αν δεν συμβεί. Είμαι έτοιμος για μια πυρηνική καταστροφή. Εχω προετοιμασει όλο το σπίτι για αυτή τη δουλειά. Ιδίως το υπόγειο. Όταν επενδύονται εκατομμύρια σε κάποια όπλα, θα τα χρησιμοποιήσουν».


Ο Κρητικός εφευρέτης που ζει στο Ηράκλειο έχει θωρακίσει με σίδηρο το σπίτι του. «Αντέχει ακόμα και σε πύραυλο», όπως λέει και προσθέτει: «Αν τα φτιάξεις όλα με τα χέρια σου δεν κοστίζουν. Όλα είναι θωρακισμένα, δεν περνάει και ακτινοβολία εντός του σπιτιού». Δείχνει έπειτα το καταφύγιο που έχει δημιουργήσει στο οποίο όπως είπε μπορεί να ζήσει μέχρι και δύο χρόνια. Εκτός από φαγητά, στο υπόγειο υπάρχουν φάρμακα, γάζες, κουβέρτες, αλλά και… καραμπίνα με πολλά φυσίγγια αποθηκευμένα. «Κάτι το σημαντικό είναι επίσης ένας μετρητής ακτινοβολίας για να ξέρεις πότε θα βγεις έξω».


Ως προς τους λόγους που αποφάσισαν να γίνουν preppers, ένας από αυτούς εξηγεί «έχει σκεφτεί κανείς τι θα γίνει αν ένας κομήτης περάσει λίγο πιο κοντά από τη γή και κοπεί το ρεύμα στην Αθήνα 15 μέρες; Σας λέω κάτι που συμβαίνει συχνά. Θα ακολουθήσει χάος, κανείς δεν έχει προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο». Ένας έφεδρος καταδρομέας που εμφανίζεται πλήρως εξοπλισμένος λέει ότι έχει ξεκινήσει ήδη ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος , αλλά ο κόσμος δεν το γνωρίζει. «Το πιο ακραίο σενάριο είναι μια περίπτωση πολέμου. Βρισκόμαστε ήδη στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Όσοι δεν το γνωρίζουν, εθελοτυφλούν. Όταν αρχίσουν να πέφτουν τα drones πρέπει να έχεις ψυχραιμία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News