Άστεγος πλατεία Ελευθερίας

Συγκινητικό ενδιαφέρον για τους άστεγους στην πλατεία Ελευθερίας - Κρητικοί τους προσφέρουν δουλειά και εισιτήρια για το πλοίο

Κρήτη
Συγκινητικό ενδιαφέρον για τους άστεγους στην πλατεία Ελευθερίας - Κρητικοί τους προσφέρουν δουλειά και εισιτήρια για το πλοίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο μεταξύ, οι άνθρωποι ξέμειναν από λεφτά και κοιμούνται στην πλατεία Ελευθερίας εδώ και ένα δεκαήμερο», είπε στην εφημερίδα μας ο Μηνάς Χατζηδάκης, που εδώ και χρόνια αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για να βοηθήσει τους άστεγους συνανθρώπους μας, ως άστεγος που ήταν και ο ίδιος επί σειρά πολλών ετών

Συγκινητικό είναι το ενδιαφέρον που δείχνουν οι αναγνώστες του neakriti.gr για το ζευγάρι που ήρθε να δουλέψει στην Κρήτη, δε βρήκε δουλειά και έμεινε χωρίς λεφτά να κοιμάται στους δρόμους του Ηρακλείου αναζητώντας χρήματα για ένα διπλό ακτοπλοϊκό εισιτήριο προκειμένου να επιστρέψουν στο σπίτι τους στην Αθήνα.

Από το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο του neakriti.gr αλλά και το κινητό τηλέφωνο του Προέδρου της Ομάδας Αστέγων Μηνά Χατζηδάκη έχει κατακλυστεί από τηλεφωνήματα Κρητικών που θέλουν να προσφέρουν εργασία, άλλος χρήματα και άλλος τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στον 70χρονο και την 65χρονη που αποκλείστηκαν… στο Ηράκλειο χωρίς χρήματα! 


Η απίστευτη αυτή ιστορία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δέκα μέρες, με τον πρόεδρο της Ομάδας “Άστεγοι Κρήτης” Μηνά Χατζηδάκη.


«Μόλις διάβασα στο neakriti.gr αυτήν την ιστορία, ήρθα εδώ στην πλατεία Ελευθερίας και βρήκα το ζευγάρι αυτό. Όπως με ενημέρωσαν, από την Αθήνα είχαν τηλεφωνικά βρει κάποιον εδώ στο Ηράκλειο. Τους είχε υποσχεθεί ότι θα τους δώσει διάφορες δουλειές. Κατέβηκαν λοιπόν και τον πήραν τηλέφωνο.

Τους είπε ότι θα τους πάρει από την πλατεία Ελευθερίας, αλλά μετά έκλεισε το τηλέφωνο. Από την πρώτη μέρα, από τότε και μετά, το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο.

Στο μεταξύ, οι άνθρωποι ξέμειναν από λεφτά και κοιμούνται στην πλατεία Ελευθερίας εδώ και ένα δεκαήμερο», είπε στο neakriti.gr ο Μηνάς Χατζηδάκης, που εδώ και χρόνια αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για να βοηθήσει τους άστεγους συνανθρώπους μας, ως άστεγος που ήταν και ο ίδιος επί σειρά πολλών ετών.

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο πρόεδρος της Ομάδας “Άστεγοι Κρήτης”, η γυναίκα του άτυχου ζευγαριού έχει επιδοθεί από την πρώτη μέρα σε αγωνιώδεις προσπάθειες να βρει χρήματα για τα δύο πολυπόθητα εισιτήρια, προκειμένου να ξαναμπούν στο καράβι και να γυρίσουν στην Αθήνα, στο σπίτι τους.

«Πηγαίνει στις εκκλησίες και ζητάει βοήθεια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει χρήματα. Δυστυχώς, είναι σε δραματική κατάσταση. Καλούμε όποιους μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν να επικοινωνήσουν μαζί μου», σύμφωνα με τον Μηνά Χατζηδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News