Άστεγος πλατεία Ελευθερίας

Ξέμειναν από λεφτά στο Ηράκλειο... και ψάχνουν τρόπο για να φύγουν - Δυσάρεστη εξέλιξη για το ζευγάρι των ηλικιωμένων που η ΕΛ.ΑΣ μάζεψε τις κουβέρτες τους!

Κρήτη
Ξέμειναν από λεφτά στο Ηράκλειο... και ψάχνουν τρόπο για να φύγουν - Δυσάρεστη εξέλιξη για το ζευγάρι των ηλικιωμένων που η ΕΛ.ΑΣ μάζεψε τις κουβέρτες τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, 65 και 70 ετών ανδρόγυνο.

Νέα τροπή, δυστυχώς δυσάρεστη έλαβε η υπόθεση των αστέγων παραπλεύρως της πλατείας Ελευθερίας που αποκάλυψε το neakriti.gr και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομάδας "Άστεγοι Κρήτης" Μηνά Χατζηδάκη ήρθαν στο Ηράκλειο για δουλειά, δε βρήκαν και ξέμειναν... χωρίς λεφτά και κατάλυμα και τώρα αναζητούν τρόπο για να φύγουν από το νησί ακόμη και με δωρεά ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Το βράδυ της Πέμπτης 11/4 όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομάδας «Άστεγοι Κρήτης», Μηνάς Χατζηδάκης, που επικοινώνησε με το neakriti.gr, αναστατωμένος, υπήρξε παρέμβαση από την ΕΛ.ΑΣ στον χώρο των δύο αστέγων απομακρύνοντας τις κουβέρτες και τα πράγματά τους με αποτέλεσμα να επιδοθούν στη διάρκεια της νύχτας σε ένα ατέρμονο αγώνα να εξευρεθεί έστω μια κουβέρτα για να κοιμηθούν και πάλι φυσικά... στον δρόμο!

Τελικά κοιμήθηκαν σε παγκάκι πίσω από τα Δικαστήρια ενώ γίνεται συλλογή χρημάτων για να βγάλουν τα εισιτήρια με το πλοίο για να αναχωρήσουν όπου έχουν σπίτι.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, 65 και 70 ετών ανδρόγυνο.  

ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΑΣΤΕΓΟΣ

Τους κάλεσε Ηρακλειώτης για να τους προσφέρει δουλειά. Ήρθαν από την Αθήνα. Τον πήραν τηλέφωνο. Τους απάντησε την πρώτη φορά και τους είπε να πάνε στην πλατεία Ελευθερίας και θα περνούσε εκείνος από ’κει να τους πάρει. Αλλά δεν πέρασε ποτέ. Και στο μεταξύ έκλεισε και το τηλέφωνο. Και δεν τον βρήκαν ποτέ εδώ και 10 μέρες, με συνέπεια να κοιμούνται έξω στην πλατεία Ελευθερίας, ζητώντας τη βοήθεια του κόσμου για να συγκεντρώσουν τα χρήματα που χρειάζονται προκειμένου να βγάλουν εισιτήρια, να ξαναμπούν στο καράβι και να γυρίσουν πίσω!

Την τραγική αυτή υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας χθες το neakriti.gr. Αμέσως μόλις διάβασε το ρεπορτάζ ο πρόεδρος της Ομάδας “Άστεγοι Κρήτης” Μηνάς Χατζηδάκης βρέθηκε στο πλευρό τους, ξεκινώντας κι εκείνος τις δικές του προσπάθειες, προκειμένου να τους βοηθήσει!


Η απίστευτη αυτή ιστορία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δέκα μέρες, με τον πρόεδρο της Ομάδας “Άστεγοι Κρήτης” Μηνά Χατζηδάκη να κάνει έκκληση προς τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τον ίδιο στο κινητό τηλέφωνο 6989/473.598.

«Μόλις διάβασα στο neakriti.gr αυτήν την ιστορία, ήρθα εδώ στην πλατεία Ελευθερίας και βρήκα το ζευγάρι αυτό. Όπως με ενημέρωσαν, από την Αθήνα είχαν τηλεφωνικά βρει κάποιον εδώ στο Ηράκλειο. Τους είχε υποσχεθεί ότι θα τους δώσει διάφορες δουλειές. Κατέβηκαν λοιπόν και τον πήραν τηλέφωνο. Τους είπε ότι θα τους πάρει από την πλατεία Ελευθερίας, αλλά μετά έκλεισε το τηλέφωνο. Από την πρώτη μέρα, από τότε και μετά, το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο. Στο μεταξύ, οι άνθρωποι ξέμειναν από λεφτά και κοιμούνται στην πλατεία Ελευθερίας εδώ και ένα δεκαήμερο», είπε στην εφημερίδα μας ο Μηνάς Χατζηδάκης, που εδώ και χρόνια αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για να βοηθήσει τους άστεγους συνανθρώπους μας, ως άστεγος που ήταν και ο ίδιος επί σειρά πολλών ετών.


Σύμφωνα με όσα μας είπε ο πρόεδρος της Ομάδας “Άστεγοι Κρήτης”, η γυναίκα του άτυχου ζευγαριού έχει επιδοθεί από την πρώτη μέρα σε αγωνιώδεις προσπάθειες να βρει χρήματα για τα δύο πολυπόθητα εισιτήρια, προκειμένου να ξαναμπούν στο καράβι και να γυρίσουν στην Αθήνα, στο σπίτι τους.


«Πηγαίνει στις εκκλησίες και ζητάει βοήθεια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει χρήματα. Δυστυχώς, είναι σε δραματική κατάσταση. Καλούμε όποιους μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν να επικοινωνήσουν μαζί μου», σύμφωνα με τον Μηνά Χατζηδάκη.


«Δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και χρόνια»


Στο μεταξύ, η Ομάδα “Άστεγοι Κρήτης” δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις από διάφορους φορείς του τόπου, να βρει κάπου έναν χώρο για να αποκτήσει τα δικά της γραφεία, ώστε μέσα από εκεί να μπορεί να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της σε όποιον άστεγο συνάνθρωπό μας έχει ανάγκη τη βοήθεια της ομάδας.


«Έχουν “παγώσει” όλα. Τίποτα δεν έχει γίνει εδώ και χρόνια. Ψάχνουμε διαρκώς. Βοηθάμε όσο μπορούμε και χωρίς να βγαίνουμε στη δημοσιότητα. Από ’κει και πέρα όμως, δεν έχουμε κάποιο αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια», μας είπε ο Μηνάς Χατζηδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News