Τέμπη: Οργή και αγανάκτηση από τους συγγενείς των θυμάτων - Το ξέσπασμα κατά της Αδειλίνη

Κρήτη
Τέμπη: Οργή και αγανάκτηση από τους συγγενείς των θυμάτων - Το ξέσπασμα κατά της Αδειλίνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλώντας στον 98.4 αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, πως ο πόνος και η οργή των συγγενών των 57 νεκρών της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη δικαιολογούν την παρερμηνεία

Έντονη είναι η αγανάκτηση των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών στον απόηχο της διάψευσης της Γεωργίας Αδειλίνη σχετικά με τη συζήτηση που είχε με τη Μαρία Καρυστιανού και την φερόμενη προτροπή της εισαγγελέως να βρουν παρηγοριά στην Εκκλησία οι συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Υπενθυμίζεται πως η κα Αδειλίνη διέψευσε κατηγορηματικά τις φράσεις που της αποδίδονται από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών και συγκεκριμένα από τη Μαρία Καρυστιανού, ότι πρέπει να βρει παρηγοριά στην Εκκλησία, παίρνοντας για πρώτη φορά δημόσια θέση για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μετά τη Μαρία Καρυστιανού και τον Νίκο Πλακιά, η Ευδοκία Τσαγκλή, που ήταν επιβάτης στο μοιραίο τρένο της τραγωδίας των Τεμπών, σχολίασε στα social media:

«Και αν και έχω παρευρεθεί κι εγώ σε συνάντηση με 4 μάρτυρες και έβαλα στα μισά τα κλάματα από τα νεύρα μου με όσα άκουγα θα σας αποδείξω ευθύς αμέσως με τρόπο που να μη χωρά την παραμικρή αμφιβολία για το ποιος λέει ψέματα. Παράλληλα με τις όποιες συναντήσεις, επιδόθηκε ένα υπόμνημα στην κυρία Αδειλίνη με 35 ερωτήσεις, οι οποίες είχαν και αρκετά υποερωτήματα και με 9 συγκεκριμένα αιτήματα. Εμπεριέχονται νόμοι που καταπατήθηκαν ή δεν εφαρμόστηκαν σε σχέση με την διαφύλαξη των πειστηρίων με ιατροδικαστικές και ιστολογικές εξετάσεις με την ίδια την ίδια την έρευνα με ειδικούς επιστήμονες που έπρεπε να οριστούν από το κράτος, όπως λέει ο νόμος, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Ενέργειες που έπρεπε να κάνουν οι ανακριτικές αρχές όμως και αυτές δεν έγιναν ποτέ. Όλα στοιχειωθετημένα από νομικούς με τα σχετικά άρθρα με παραπομπές και επεξηγήσεις. Και ερχόμαστε στην αδιάσειστη απόδειξη που δεν χρήζει καμίας μαρτυρικής κατάθεσης. Αν η κα Αδειλίνη έκανε απρόσκοπτα το έργο της, δεν θα έπρεπε άμεσα να προβεί στις αντίστοιχες ενέργειες διερεύνησης; Ωραία τα λόγια αλλά οι πράξεις είναι που διαψεύδουν ή επαληθεύουν. Της επισημάναμε κατάφορες παρανομίες εγγράφως. Και αυτή δεν κινητοποιήθηκε. Θυμάστε πόσο γρήγορα έγινε η άρση ασυλίας στους Σπαρτιάτες; Ο Άρειος Πάγος δεν έχει τη δυνατότητα; Ο Νόμος είναι μια άποψη που όποτε θέλουμε εφαρμόζουμε; Έχουμε ένα καταγεγραμμένο έγκλημα, ας πούμε για την αποχωμάτωση και την επιχωμάτωση. Το γνωστό μπάζωμα, έχουμε φωτογραφίες, συνεντεύξεις και δελτία Τύπου και όλη τη νομική στοιχειοθέτηση. Το πώς αυτό ήταν παράνομο. Παραδίδουμε εγγράφως με αποδείξεις στον Άρειο Πάγο και τελικά; Ας αφήσουμε τις ιστορίες και τα αφηγήματα και ας δούμε την πραγματικότητα. Τον Ιούνιο κατατέθηκαν όλα όσα σας περιέγραψα και τι έκανε γι’ αυτά ο Άρειος Πάγος; Τι είπε για αυτά η Αδειλίνη; Τίποτα. Τι έπραξε γι’ αυτά; Τίποτα. Κι αυτό λέει τα πάντα.»

Μαρία Καρυστιανού στον 98,4: «Δηλώνουν ότι η ανάκριση ολοκληρώνεται, όταν ακόμη βρίσκουμε υπολείμματα των νεκρών»

Η πρόεδρος του Συλλόγου "Τέμπη 2024" Μαρία Καρυστιανού, μιλώντας στον 98.4 αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, πως ο πόνος και η οργή των συγγενών των 57 νεκρών της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη δικαιολογούν την παρερμηνεία, διαψεύδοντας τη δήλωση που της αποδίδεται ότι οι συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, καλό θα ήταν να στραφούν στην Εκκλησία, τονίζει ότι "πρωτίστως θα περίμενε από την ανεξάρτητη διακοσύνη, να αποφύγει τέτοιους σχολιασμούς, για τα όσα λέγονται στο γραφείο της και να απαντήσει γιατί μετά από τόσους μήνες είμαστε υποχρεωμένοι να ψάχνουμε ακόμη για υπολείμματα των νεκρών παιδιών μας ή εκρηκτική ύλη σε παρακείμενα χωράφια".

Η κ. Καρυστιανού, υποστήριξε ακόμη ότι δεν είναι αποκυήματα ψυχολογικής πίεσης, μας όλα όσα έχουν δηλώσει και αυτό τεκμηριώνεται από το πολύ απλό: υπήρχαν και μάρτυρες, για το ίδιο μοτίβο σε απαντήσεις προς συγγενείς.

karistianou karystianou
Φωτογραφία ΙΝ ΤΙΜΕ

Η κ. Καρυστιανού, σημείωσε με εμφατικό τρόπο δε "είναι ακατανόητο για εμάς, μια ανώτατη δικαστική λειτουργός, να αναγγέλει το πέρας της ανάκρισης, όταν εμείς ακόμη βρίσκουμε υπολείμματα των νεκρών παιδιών μας και στοιχεία που αφορούν την ουσία της υπόθεσης".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News