ΚΑΝΑΚΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Ηράκλειο: Δεν έσπασαν τα ισόβια για τον 62χρονο που είχε "εκτελέσει" τον Ανδρέα Κανάκη το Μπιτζαριανό

Κρήτη
Ηράκλειο: Δεν έσπασαν τα ισόβια για τον 62χρονο που είχε "εκτελέσει" τον Ανδρέα Κανάκη το Μπιτζαριανό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 62χρονος άνδρας είχε κηρυχθεί ένοχος τον Δεκέμβριο του 2021 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ένοχος χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό κηρύχθηκε σήμερα Τετάρτη 10/4 ο 62χρονος άνδρας ο οποίος τον Μάρτιο του 2016 είχε πυροβολήσει από απόσταση αναπνοής τον 58χρονο Ανδρέα Κανάκη, στο Μπιτζαριανό Ηρακλείου, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.

Ο 62χρονος άνδρας είχε κηρυχθεί ένοχος τον Δεκέμβριο του 2021 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Ως εκ τούτου, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του είχε επιβάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης συν κάθειρξη επτά ετών.

Ωστόσο, το διάστημα που ακολούθησε ασκήθηκε αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου όσον αφορά στο σκέλος της μη αναγνώρισης του ελαφρυντικού της  μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς του καταδικασθέντα.

Η αίτηση έγινε δεκτή και η πολύκροτη υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα Τετάρτη -ξανά- από το ίδιο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης) με διαφορετική σύνθεση: Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο που συνεδρίασε σήμερα μόνο για το κομμάτι του συγκεκριμένου ελαφρυντικού, απέρριψε το επίμαχο αίτημα, κατά πλειοψηφία (5-2, μειοψήφησαν ένας εφέτης κι ένας ένορκος).

Ως εκ τούτου, παραμένει η ποινή που είχε επιβληθεί από το ίδιο δικαστήριο, ήτοι ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν κάθειρξης επτά ετών.

Υπενθυμίζεται ότι, πρωτόδικα, πριν από λίγα χρόνια το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε κρίνει ένοχο τον 62χρονο, ωστόσο του είχε χορηγήσει το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος. Έτσι, είχαν “σπάσει” τα ισόβια για τον καταδικασθέντα, στον οποίο είχε επιβληθεί τότε συνολική ποινή κάθειρξης 28 ετών.

Εντούτοις, όπως προείπαμε, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και του είχε επιβάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης συν κάθειρξη επτά ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News