μαλλι

Ο Δήμος Ανωγείων στην 4η Ευρωπαική για το μαλλί

Κρήτη
Ο Δήμος Ανωγείων στην 4η Ευρωπαική για το μαλλί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέοι δρόμοι για ένα βιώσιμο μέλλον στο Μέτσοβο στις 6-9 Απριλίου 2024

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας μαλλιού στις 9 Απριλίου πραγματοποιείται φέτος η  4η Ευρωπαϊκή συνάντηση για την αξιοποίηση του μαλλιού, η οποία φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στον Δήμο Μετσόβου.

Πρόκειται για την 4η Ευρωπαϊκή Διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για το Μαλλί (EWE) η οποία γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Μετσόβου, το Ίδρυμα  Εγνατία Ηπείρου  και το Οικομουσείου Ζαγορίου. 

Ο Δήμος Ανωγείων προσκλήθηκε και συμμετέχει μέσω του Δημάρχου Ανωγείων κ Σωκράτη Κεφαλογιάννη, ο οποίος και θα είναι εισηγητής από την Κρήτη, παρουσιάζοντας στοιχεία και καλές πρακτικές που αφορούν την υφαντική τέχνη των Ανωγείων από την παράδοση μέχρι την προσπάθεια αναβίωσης της.

Η 4η Ευρωπαϊκή Συνάντηση για την Αξιοποίηση του Μαλλιού θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 9 Απριλίου, με συμμετοχή φορέων του κεντρικού κράτους, δήμων, οργανισμών, συλλόγων και συνεταιρισμών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, ενώ ο Δήμος Ανωγείων συμμετέχει σε κοινή αποστολή με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Androidus-Argastiri.

Η συνάντηση, με τίτλο "Νέοι Δρόμοι για ένα Βιώσιμο Μέλλον", θα αναπτυχθεί μέσω στρογγυλών τραπεζιών συζήτησης και εργαστηρίων που εστιάζουν στους παρακάτω  άξονες:

α) Νέοι ελληνικοί δρόμοι για ένα βιώσιμο μέλλον στο μαλλί
β)Νέοι ευρωπαϊκοί δρόμοι για ένα βιώσιμο μέλλον στο μαλλί
γ) Θεραπευτική πλέξη 
δ) Το μαλλί στην εκπαίδευση 
ε) Το μαλλί στην χειροτεχνία. 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News