Μετανάστες 74

‘’Σε διαβούλευση με τους φορείς οι δομές για μετανάστες στην Κρήτη’’

Κρήτη
‘’Σε διαβούλευση με τους φορείς οι δομές για μετανάστες στην Κρήτη’’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο χρόνος διαμονής τους κατά τον Υπουργό θα είναι τόσος - όσος απαιτείται για τη φιλοξενία τους, πριν την αναχώρηση τους, προς άλλες δομές της χώρας

Σε διαβούλευση με το σύνολο των τοπικών φορέων προχωρά η Περιφέρεια κατά τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Συριγωνάκη, αναφορικά με την πρόταση του Υπουργού Μετανάστευση Δημήτρη Καιρίδη, για τη δημιουργία δύο δομών, αν χρειαστεί, σε Ανατολική και Δυτική Κρήτη για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.
Στο τραπέζι μπαίνουν όλες οι παράμετροι, οι ανάγκες και τα εχέγγυα που παρέχει το Υπουργείο Μετανάστευσης, για τη λήψη απόφασης, μακριά από το: ‘’Ουδέν Μονιμότερο του προχείρου’’


**Ο χρόνος διαμονής τους κατά τον Υπουργό θα είναι τόσος - όσος απαιτείται για τη φιλοξενία τους, πριν την αναχώρηση τους, προς άλλες δομές της χώρας, χρησιμοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους και τη μεγάλη εμπειρία που υπάρχει, πάντα σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και στον βαθμό που το πρόβλημα επιμείνει.
‘’Το βέβαιο είναι ότι θα είναι μια τεράστια αποτυχία όλων μας, εάν έρθει το καλοκαίρι και έχουμε στο λιμάνι των Χανίων ή του Ηρακλείου καταστάσεις όπως είχαμε στην Ιταλία, τη Λαμπεντούζα και τη Σικελία’’ ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Καιρίδης.

**Ο Περιφερειάρχης είπε ότι χρειάζεται ένα ρεαλιστικό σχέδιο, βάσει του οποίου να μη δούμε προβλήματα όπως αυτά σε άλλες περιοχές της χώρας.
Ένα σύστημα που μέσα από τη συνεργασία και τη συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων θα μπορούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση».

**Οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων ζήτησαν διασφαλίσεις, ότι όντως αυτές οι δομές θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα.

**Πρώτο Όχι από το Δήμο Φαιστού.
‘’Ο Δήμος Φαιστού είναι ήδη ιδιαίτερα επιβαρυμένος και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή’’, αναφέρει σε ανακοίνωση του.

**Μία ακόμη “καραβιά” μεταναστών έφθασε χθες στην Κρήτη με 29 άτομα. Τις μεσημεριανές ώρες σκάφος με μετανάστες εξέπεμψε SOS ανοιχτά της Γαύδου, το οποίο έθεσε σε κινητοποίηση το Λιμενικό Σώμα. Όλοι τους περισυνελέγησαν με ασφάλεια.


** Την ίδια ώρα στην Κύπρο:
Εξαιρετικά ανησυχητικό χαρακτήρισε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης το γεγονός συνεχίζει να αυξάνεται η άφιξη εκτοπισμένων Σύριων στη χώρα, τις τελευταίες εβδομάδες.
Μετά από συνάντηση με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μήτσολα, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε:
«Κατανοώ πλήρως τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Λίβανος, αλλά η εξαγωγή μεταναστών στην Κύπρο δεν πρέπει να είναι η λύση και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News