Βενιζέλειο: Συλλυπητήρια και ευχαριστίες στην οικογένεια της δότριας «για τη μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή μέσα από τη δωρεά οργάνων»

Κρήτη
Βενιζέλειο: Συλλυπητήρια και ευχαριστίες στην οικογένεια της δότριας «για τη μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή μέσα από τη δωρεά οργάνων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου «Βενιζέλειο – Πανάνειο» για την προσφορά από την 52χρονη δότρια, τα ξημερώματα της Τρίτης (2/4)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη οργάνων που προσφέρθηκαν από 52χρονη δότρια, τα ξημερώματα της Τρίτης 02/04/2024. Η δότρια νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου όπου και διαγνώστηκε ο εγκεφαλικός του θάνατος, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου «Βενιζέλειο - Πανάνειο». 

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα της Τρίτης, «η Διοίκηση του Γ.Ν. «Βενιζέλειο - Πανάνειο» εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια της και ευχαριστεί για την μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή, μέσα από τη δωρεά οργάνων, σε συνανθρώπους μας».

Παράλληλα ευχαριστεί το προσωπικό της ΜΕΘ, το Αναισθησιολογικό Τμήμα, την ομάδα του Χειρουργείου για την άριστη συνεργασία και πραγματοποίηση όλων των διαδικασιών της δωρεάς οργάνων, καθώς και τις Χειρουργικές ομάδες του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού  Κέντρου για την αφαίρεση των πνευμόνων, του Ευαγγελισμού για την αφαίρεση των νεφρών, του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για την αφαίρεση του ήπατος και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου(ΠΑΓΝΗ) για την αφαίρεση των κερατοειδών».

Τέλος αναφέρει πως «ο γενικός συντονισμός έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), της ομάδας διαχείρισης δωρεάς οργάνων του νοσοκομείου και της τοπικής συντονίστριας μεταμοσχεύσεων Ηρακλείου».

Ακολουθεί το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στην ΚΡΗΤΗ TV:

Η λήψη πραγματοποιήθηκε επιτυχώς

Υπενθυμίζεται ότι ολονύκτια "μάχη" έδωσαν οι γιατροί στο Βενιζέλειο για τη λήψη οργάνων από 52χρονη η οποία ήταν εγκεφαλικά νεκρή και υπήρχε η επιθυμία της δωρεάς οργάνων.

Πληροφορίες του neakriti.gr αναφέρουν ότι ελήφθησαν τα όργανα της 52χρονης και δόθηκαν σε ασθενείς σε τέσσερα διαφορετικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι πνεύμονες μεταφέρθηκαν στο Ωνάσειο, το ήπαρ στο Ιπποκράτειο για μεταμόσχευση, οι νεφροί στον Ευαγγελισμό και οι κερατοειδείς στο ΠΑΓΝΗ. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι λήψη πνευμόνων είχε να γίνει επιτυχώς τουλάχιστον 10 χρόνια. Δυστυχώς η λήψη της καρδιάς δεν ήταν δυνατή λόγω μη δυνατότητας του νοσοκομείου να κάνει στεφανιογραφία.

Το πρωτοκολλο του ΕΟΜ ορίζει ότι ως τα 50 δε χρειάζεται στεφανιογραφία όμως η εν λόγω δότρια ήταν 52 ετών και αφού δεν έγινε η εξέταση δεν ήταν δυνατή η λήψη της καρδιάς. 

Η γυναίκα από την Κρήτη, παντρεμένη και μητέρα τριών κοριτσιών, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία από ανεύρυσμα και νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ.

Όμως ύστερα από τα τεστ που έγιναν και έδειξαν ότι κατάστασή της δεν ήταν αναστρέψιμη τα παιδιά και ο σύζυγος από την πρώτη στιγμή συναίνεσαν να δοθούν τα όργανα ώστε να σωθούν άλλοι άνθρωποι.

Εν προκειμένω οι λήπτες των οργάνων της είναι 7.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News