Μανολης Χνάρης

Συνάντηση του Βουλευτή Ρεθύμνης ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Μανόλη Χνάρη, με μέλη της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης

Κρήτη
Συνάντηση του Βουλευτή Ρεθύμνης ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Μανόλη Χνάρη, με μέλη της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τονίστηκε το αίτημά τους για την αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, καθώς εκτίθενται καθημερινά σε κίνδυνο εν ώρα καθήκοντος

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποίησε, ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης, με μέλη της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, στην οποία μετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης, Χρήστος Τσανακτσίδης και ο ταμίας, Κων/νος Κανλής.

χναρησ

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα μείζονα ζητήματα που απασχολούν το σωματείο τους και τα οποία χρήζουν άμεσης παρέμβασης, με σκοπό την γενικότερη αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, εστίασαν στο θέμα της υποστελέχωσης και στην ανάγκη της ουσιαστικής ενίσχυσης του σώματος, με την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, ούτως ώστε να αναβαθμιστεί και το επίπεδο ασφάλειας των πολιτών.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο πρόβλημα έλλειψης υπηρεσιακών οχημάτων. Όπως αναφέρθηκε, τα ήδη υπάρχοντα οχήματα πέραν του ότι δεν επαρκούν για τη σωστή λειτουργία και την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών, χαρακτηρίζονται ως πεπαλαιωμένα.

Επιπλέον, έγινε αναφορά στο διαχρονικό αίτημά τους ως προς το μισθολογικό πλαίσιο, για το οποίο αιτούνται την επαναφορά αυτού, βάσει των δικαστικών αποφάσεων που έχουν προηγηθεί.

Τέλος, τονίστηκε το αίτημά τους για την αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, καθώς εκτίθενται καθημερινά σε κίνδυνο εν ώρα καθήκοντος. Η αναγνώριση αυτή θα προσφέρει στους ίδιους ηθική ικανοποίηση και παράλληλα θα λειτουργήσει επιβοηθητικά η σχετική χορήγηση επιδόματος.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η δημόσια ασφάλεια αποτελεί ένα από τα υπέρτατα κοινωνικά αγαθά και η Πολιτεία θα πρέπει να λαμβάνει όλα τα δέοντα μέτρα, για την εξασφάλιση ενός υψηλού επιπέδου προστασίας των πολιτών, μέσω της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του αστυνομικού σώματος.

Είναι αυτονόητη η στήριξή μας στα εύλογα αιτήματα των Ειδικών Φρουρών και θα λειτουργήσουμε ως αρωγός για την διεκδίκηση και την υλοποίησή τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News