Κέντρο Υγείας Χάρακα

Όχι στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Χάρακα - Κινητοποίηση των τοπικών φορέων

Κρήτη
Όχι στην υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Χάρακα - Κινητοποίηση των τοπικών φορέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει φτάσει και στη Βουλή με ερωτήσεις Βουλευτών διαφόρων κομμάτων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχανών -Αστερουσίων εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στην υποβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Χάρακα και των έξι Περιφερειακών Ιατρείων του.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει φτάσει και στη Βουλή με ερωτήσεις Βουλευτών διαφόρων κομμάτων

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικεί:

  • Την ομαλή συνέχιση της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Χάρακα και την ομαλή λειτουργία των έξι (6) Περιφερειακών Ιατρείων του.
  • Άμεση προκήρυξη και στελέχωση θέσεων μονίμου προσωπικού, (5) γενικών γιατρών , (2) παιδιάτρων και (2) οδοντίατρων .
  • Τον συντονισμό συνεργασίας της Τεχνικής Υπηρεσίας της 7ης ΥΠΕ με τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων για την ταχεία ολοκλήρωση της Μελέτης Στατικότητας και της Ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του Κέντρου Υγείας Χάρακα και την ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης .
  • Να δοθούν οικονομικά κίνητρα , προκειμένου οι θέσεις να είναι προτιμητέες από τους επιστήμονες.
  • Την εξάλειψη της κατάφωρης ανισότητας : Τη στέρηση δικαιωματικής ίσης αμοιβής προς τους γενικούς γιατρούς του Κέντρου Υγείας και Περιφερειακού Ιατρείου δηλαδή το επίδομα των 1500,00€ μηνιαίως.
  • Να αντιληφθεί επιτέλους το Κεντρικό κράτος ότι η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Χάρακα είναι ζήτημα ζωής και όχι πολυτέλειας .

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί επίσης σε συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνεται σε συνεργασία με όμορους δήμους και τοπικούς φορείς, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας την 15η Μαρτίου έξω από το Κέντρο Υγεία Χάρακα.

Μετά την κινητοποίηση θα συγκροτηθεί επιτροπή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τους όμορους Δήμους , η οποία θα προγραμματίσει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας "σε επίπεδο κόσμιο και πολιτισμένο αλλά με βάση την αντίδραση μας που είναι πολιτική και ουσιαστική" όπως χαρακτηριστικά αναφερεται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News