καθαρίστρια νοσοκομεία

Τελεσίγραφο Άδωνι Γεωργιάδη - Τρίμηνη παράταση στις καθαρίστριες των νοσοκομείων (vid)

Κρήτη
Τελεσίγραφο Άδωνι Γεωργιάδη - Τρίμηνη παράταση στις καθαρίστριες των νοσοκομείων (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυο καθαρίστριες σε νοσοκομεία περιγράφουν τον κίνδυνο επαναφοράς των εργολάβων

 Ανησυχώντας για το αν αμέσως μετά  θα έχουν ή όχι εργασία, καθαριστές και καθαρίστριες σε νοσοκομεία, εξηγούν ότι η αγωνία τους δεν αφορά μόνο το εργασιακό τους μέλλον, αλλά και τη δημόσια υγεία, καθώς όπως τονίζουν, όταν η καθαριότητα μέσα στα νοσοκομεία γίνεται προϊόν κέρδους για κάποιους, οι εκπτώσεις από εξοπλισμό αλλά και υλικά θεωρείται δεδομένη.

Στη νέα πραγματικότητα, όπως αυτή περιέγραψε ο υπουργός Υγείας Άδωνις ςεωργιάδης, για το έργο της καθαριότητας στα νοσοκομεία που θα περάσει και πάλι σε εργολάβους υπηρεσιών, αναφέρθηκαν καθαρίστριες, που επί σειρά ετών εργάζονται στην καθαριότητα των νοσοκομείων και γνωρίζουν όπως λένε καλά τι σημαίνει μια τέτοια δουλειά που προστατεύει τη δημόσια υγεία προϊόν κέρδους.

Η Άννα Βισκαδουράκη που ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια να εργάζεται στο Βενιζέλειο, λέει ότι γνωρίζει καλά πώς είναι η δουλειά όταν το έργο της καθαριότητας το έχουν εργολάβοι και ειδικά εργολάβοι που βλέπουν τη δουλειά μόνο ως παράγοντα κέρδους. Μία χλωρίνη ανακατεμένη με νερό για 15 μέρες και 50 σακούλες, με τον εξοπλισμό να μπαίνει και αυτός στη ζυγαριά του κόστους και συχνά προκειμένου οι ίδιες όπως λένε για να αισθάνονται καλύτερα, να πληρώνουν για να έχουν μέσα να εργαστούν.

Το ίδιο καθεστώς περιέγραψε μιλώντας στο neakriti.gr και η Αριάδνη Αρβανιτάκη που μέχρι το 2016 εργαζόταν επί χρόνια σε εργολάβους.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια εργάζεται στο ΠΑΓΝΗ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που ανανεώνονται με το νοσοκομείο με τη δουλειά όπως λέει, να εντοπίζει σημαντικές δυσκολίες λόγω υποστελέχωσης.

Αν και μετά την πανδημία είχαν πιστέψει ότι μπορεί να γίνουν αορίστου χρόνου ή μόνιμες, το τελεσίγραφο του υπουργού υγείας σήμερα, πέρα από το καμπανάκι κινδύνου για την ποιότητα της δουλειάς και της καθαριότητας μέσα στα  νοσοκομεία, έχει χτυπήσει κόκκινο και για τις ίδιες και τις συναδέλφισσες ή τους συνάδελφούς τους, που πραγματικά μετά από 10, 15, ή και 20 χρόνια δίνουν την ψυχή τους, και επί  της ουσίας πρόθεση του υπουργείου είναι από τα τέλη Ιουνίου όπως τόνισαν να αφεθούν στη μοίρα τους.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News