περιστατικά εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων στην Τουρκία

Ειδοποίηση για περιστατικά εξαπάτησης κρητικών επιχειρήσεων στην Τουρκία

Κρήτη
Ειδοποίηση για περιστατικά εξαπάτησης κρητικών επιχειρήσεων στην Τουρκία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εναντίον του κ. Şerif , εκκρεμούν αρκετές μηνύσεις στην Ελλάδα για απάτη (στην προετοιμασία των οποίων συνεισέφερε και το Γραφείο μας), ενώ – όπως έχουμε ανεπισήμως πληροφορηθεί – έχει πλέον τελεσιδικήσει και εις βάρος του μήνυση που έχει κατατεθεί από επιχειρηματία στα Χανιά», αναφέρει μεταξύ άλλων το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Ελληνικού Προξενείου της Κωνσταντινούπολης

Το τελευταίο διάστημα, έχουν περιέλθει σε γνώση του γραφείου εμπορικών και οικονομικών υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κωνσταντινούπολη , πολλά περιστατικά εμπορικών διαφορών, με πρωταγωνίστριες  τουρκικές εταιρείες, που  έχουν απαιτήσει και εισπράξει χρηματικά ποσά έναντι παραγγελιών από ελληνικές εισαγωγικές εταιρίες, οι οποίες έχουν καταγγείλει ότι,  είτε καθυστερούν να εκτελεστούν οι παραγγελίες τους η δεν έχουν αποσταλεί ποτέ τα εμπορεύματα που έχουν προπληρώσει.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Ελληνικού Προξενείου της Κωνσταντινούπολης, εναντίον τουρκικών εταιρειών εκκρεμούν αρκετές μηνύσεις στην Ελλάδα για απάτη, ενώ έχει πλέον τελεσιδικήσει και μήνυση που έχει κατατεθεί από επιχειρηματία στα Χανιά. 

«Υπενθυμίζουμε ότι το Γραφείο μας, όπως και όλα τα κατά τόπους Γραφεία ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ και Εμπορικών Υποθέσεων  του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι πάντοτε στη διάθεση των μελών των Ελληνικών Επιμελητηρίων , για να διενεργήσουν, δωρεάν, έναν αρχικό έλεγχο των στοιχείων των δυνητικών συνεργατών  τους σε τρίτες χώρες, από τα διαθέσιμα στοιχεία σε ανοικτές βάσεις δεδομένων όπου έχουμε πρόσβαση.

Σε αυτό το πλαίσιο, σας γνωρίζουμε ότι, το τελευταίο δίμηνο, έχουμε δεχθεί  καταγγελίες από ελληνικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των επίπλων κήπου-παραλίας, για εξαπάτησή τους από τον κ. Őzcan ŞERIF, που έχει γεννηθεί στην Κομοτηνή. Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των εν λόγω εταιρειών κατήγγειλαν ότι, ενώ είχαν συμφωνήσει την αγορά προϊόντων από τον ανωτέρω, αποστέλλοντας προκαταβολές ή και εξοφλώντας πλήρως το αντίτιμο της παραγγελίας τους σε τραπεζικό λογαριασμό που τους είχε υποδειχθεί στην Τουρκία, δεν έλαβαν ποτέ τα προϊόντα που είχαν παραγγείλει.

Σημειώνουμε ότι αντίστοιχα παράπονα έχουμε δεχθεί κι από άλλες ελληνικές εταιρείες, από το 2016 και μετά, με τον κ. Şerif να εμφανίζεται ως συμβαλλόμενος μέσω εικονικών εταιρειών ή με τη χρήση παραποιημένων εγγράφων υπαρκτών τουρκικών εταιρειών, όπως της «Gunel Yataklari Adem Dinsever ve Ortaklari» και της «Sentez Home Textile», που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των υφασμάτων σπιτιού και, πλέον πρόσφατα, της «Yippo Diş Ticaret Limited Şirketi», με δραστηριότητα στο χώρο των επίπλων κήπου-παραλίας.

Σε όλες τις περιπτώσεις, είτε ο ίδιος, είτε πρόσωπα συνεργαζόμενα μαζί του (όπως η φερόμενη ως κόρη του, κα. Nilgun ŞERIF και ο φερόμενος ως γαμπρός του, κ. Mehmet Yusuf ARSLANPAY φαίνεται να προσεγγίζουν απευθείας ελληνικές εταιρείες, με το πλεονέκτημα γνώσης της γλώσσας μας και δέλεαρ τις ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές που προτείνουν», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Ελληνικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης

Η οικογένεια των  Τούρκων απατεώνων έχει δράσει και στην Κρήτη, ενώ εκκρεμούν πάρα πολλές μηνύσεις που έχουν καταθέσει οι Έλληνες επιχειρηματίες  στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

«Εναντίον του κ. Şerif , εκκρεμούν αρκετές μηνύσεις στην Ελλάδα για απάτη (στην προετοιμασία των οποίων συνεισέφερε και το Γραφείο μας), ενώ – όπως έχουμε ανεπισήμως πληροφορηθεί – έχει πλέον τελεσιδικήσει και εις βάρος του μήνυση που έχει κατατεθεί από επιχειρηματία στα Χανιά. Υπό το φως των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικώς τα μέλη  των Επιμελητηρίων σας», αναφέρει το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Ελληνικού Προξενείου της Κωνσταντινούπολης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News