ΙΤΕ Ίδρυμα Τεχνολογίας - Έρευνας

Η αναβάθμιση της έρευνας στην Ελλάδα και ο κομβικός ρόλος του ΙΤΕ στη σύνοδο των προέδρων ερευνητικών κέντρων (vid)

ακρόαση άρθρου
Κρήτη
Η αναβάθμιση της έρευνας στην Ελλάδα και ο κομβικός ρόλος του ΙΤΕ στη σύνοδο των προέδρων ερευνητικών κέντρων (vid)
Μπαίνουν οι βάσεις για την επόμενη γενιά επιστημόνων της χώρας - Παρόντων 11 προέδρων ερευνητικών Κέντρων και του υφυπουργού Έρευνας Μάξιμου Σενετάκη πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Προέδρων ερευνητικών κέντρων στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ στο Ηράκλειο

Με στόχο να αναβαθμιστεί η έρευνα στην Ελλάδα ώστε τα αποτελέσματά της να βοηθήσουν την κοινωνία και την αγορά, πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Προέδρων ερευνητικών κέντρων στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ στο Ηράκλειο.

Το “παρών” έδωσαν 11 πρόεδροι ερευνητικών Κέντρων που συζήτησαν ερευνητικές υποδομές και κτηριακά προγράμματα που αφορούν τα κέντρα.

Στόχος είναι τα αποτελέσματα της έρευνας να μπορούν να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που θα μπορούν να αναβαθμίσουν την εξωστρέφεια της χώρας μας.

Οι εξελίξεις στην έρευνα είναι κάτι που πρέπει να παρακολουθεί η χώρα αφού η οικονομία της μπορεί να επωφεληθεί.

Το “παρών” έδωσαν και ο Υφυπουργός Έρευνας κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας κ. Θανάσης Κυριαζής αλλά και ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Δισεκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί από την Ε.Ε στην Ελλάδα στα ερευνητικά κέντρα. Όλα προσφέρονται στους νέους επιστήμονες που αποτελούν την επόμενη γενιά που θα παραλάβει τη σκυτάλη στην επιστημονική μελέτη και την καινοτομία. Στη σύνοδο των Προέδρων παρουσιάστηκε για μια ακόμη φορά ο κομβικός ρόλος του ΙΤΕ στην παγκόσμια έρευνα αλλά και η δυναμική της επέκτασής του τόσο στην Κρήτη όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News