Λεωφορείο 2ο Λύκειο

Οι πρώτες φωτογραφίες από την εκδρομή των μαθητών από το Ηράκλειο που τους "έγδυσαν" κλέφτες στη Ρώμη - Σάλος με την αποκάλυψη του neakriti.gr (pics)

Κρήτη
Οι πρώτες φωτογραφίες από την εκδρομή των μαθητών από το Ηράκλειο που τους "έγδυσαν" κλέφτες στη Ρώμη - Σάλος με την αποκάλυψη του neakriti.gr (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την επιστροφή των παιδιών στο Ηράκλειο σήμερα χρειάστηκε η διαμεσολάβηση του Ελληνικού Προξενείου στην Ιταλία αφού είχαν χαθεί οι ταυτότητές τους που αποτελούσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα

Τις πρώτες φωτογραφίες από την εκδρομή των μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου που έπεσαν θύματα κλοπής ταυτοτήτων, χρημάτων και προσωπικών αντικειμένων στο ταξίδι του σχολείου στη Ρώμη φέρνει στο φως το neakriti.gr.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Νέα Κρήτη και το πόρταλ neakriti.gr η εκδορμή των μαθητών της Α’ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στη Ρώμη εξελίχθηκε σε περιπέτεια καθώς διαρρήκτες έσπασαν τα δύο λεωφορεία ενώ τα παιδιά βρίσκονταν σε εστιατόριο για δείπνο, άρπαξαν τα σακίδιά τους που περιείχαν χρήματα και το σακίδιο του καθηγητή όπου είχε συλλέξει όλες τις ταυτότητες των μαθητών. Θύματα περίπου 80 μαθητές από το Ηράκλειο και 5 καθηγητές συνοδοί. 

Λεωφορείο 2ο Λύκειο

Επιστρέφοντας από το δείπνο το βράδυ της Δευτέρας 26/2 είδαν τα λεωφορεία παραβιασμένα και τις τσάντες τους να είναι άφαντες, μαζί με τα χρήματα, τα προσωπικά τους αντικείμενα που είχαν μέσα, ενώ εξαφανίστηκαν και οι ταυτότητές τους, τις οποίες ένας καθηγητής τις είχε μαζέψει και τις είχε όλες μαζί σε μία δική του τσάντα, που επίσης “έκανε φτερά”! Για την επιστροφή των παιδιών στο Ηράκλειο σήμερα χρειάστηκε η διαμεσολάβηση του Ελληνικού Προξενείου στην Ιταλία αφού είχαν χαθεί οι ταυτότητές τους που αποτελούσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. 

Λεωφορείο 2ο Λύκειο

To neakriti.gr επικοινώνησε με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνη Φουντουλάκη. Όπως ο ίδιος μας διαβεβαίωσε, «από την ενημέρωση που είχα κι εγώ μέσω της Διεύθυνσης του 2ου ΓΕ.Λ., πληροφορήθηκε πως με τη βοήθεια του Ελληνικού Προξενείου στην Ιταλία βρέθηκε λύση για την επιστροφή των παιδιών χωρίς να υπάρχει ζήτημα σχετικά με την απώλεια των ταυτοτήτων τους. Δεν έχω άλλες λεπτομέρειες για το συμβάν αυτό. Σίγουρα πάντως δεν πρέπει να είναι κάτι σπάνιο σε ό,τι αφορά την Ιταλία. Μόλις με το καλό επιστρέψουν τα παιδιά και οι καθηγητές, θα ζητήσω όλες τις πληροφορίες για το περιστατικό αυτό», κατέληξε ο κ. Φουντουλάκης. 

Λεωφορείο 2ο Λύκειο

Στο ερώτημά μας αν χρειάστηκε οικονομική κάλυψη για τα έξοδα των παιδιών από την πλευρά του Ελληνικού Προξενείου, ο ίδιος μας απάντησε πως δεν έχει ενημέρωση για την ύπαρξη οικονομικού προβλήματος για την επιστροφή των παιδιών. Πάντως, για όλα θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση μόλις επιστρέψει το γκρουπ στο Ηράκλειο. 

«Να αναλάβει, σε συνεργασία με την Πρεσβεία μας στην Ιταλία, το υπουργείο Παιδείας πλήρως την κάλυψη των εξόδων που χρειάζονται για την επιστροφή των παιδιών στο Ηράκλειο, αφού δεν ευθύνονται για ό,τι έγινε», δήλωσε στο neakriti.gr το στέλεχος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Αρετή Σπαχή, που είχε και εκείνη την ίδια ενημέρωση για όσα συνέβησαν τη νύχτα της Δευτέρας στην εκδρομή των παιδιών.  

Λεωφορείο 2ο Λύκειο

Τι καταγγέλλει γονέας: «Μια τραυματική εμπειρία και δεν μας ενημέρωσαν επίσημα»... 

Ως μία πολύ τραυματική εμπειρία χαρακτήρισε προς την εφημερίδα μας όλο αυτό που συνέβη στην εκδρομή αυτή ο Κώστας Παναγόπουλος, που μάλιστα εκφράζει την προσωπική του πικρία για το γεγονός ότι η Διεύθυνση του σχολείου δεν έχει ενημερώσει τους γονείς, οι οποίοι ενημερώθηκαν μόνο από τα παιδιά τους! 


«Τα παιδιά έφτασαν στη Ρώμη την Κυριακή το βράδυ. Τη Δευτέρα το βράδυ πήγαν να φάνε. Και όταν επέστρεψαν στα λεωφορεία διαπίστωσαν ότι τα είχαν ανοίξει. Και είχαν κλαπεί οι τσάντες των παιδιών, οι οποίες εμπεριείχαν προσωπικά είδη, ρούχα, χρήματα και δυστυχώς κλάπηκε και η τσάντα ενός καθηγητή, που ήταν μέσα οι αστυνομικές ταυτότητες των παιδιών. Τις είχε μαζέψει ο καθηγητής για να μην τις χάσουν τα παιδιά.

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Και εξαφανίστηκε και αυτή η τσάντα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Πήγε εκεί που ήταν τα λεωφορεία. Έκανε τις δικές της ενέργειες. Πήγαν και οι καθηγητές στο τμήμα και υπέβαλαν μήνυση, όπως με ενημέρωσε ο γιος μου», αποκάλυψε στη “Νέα Κρήτη” χθες ο Κώστας Παναγόπουλος.


«Εμείς ως γονείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το τι γίνεται από ’κει και πέρα. Τα παιδιά φεύγουν αύριο (σ. σ. σήμερα) από Ρώμη για να γυρίσουν ακτοπλοϊκώς. Εγώ ήθελα μία ενημέρωση από το σχολείο για το τι έγινε και για το τι θα γίνει από τώρα και πέρα. Εγώ δεν κατηγορώ κανέναν καθηγητή που ήταν με τα παιδιά μας. Άνθρωποι είναι. Και δε θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα πήγαιναν κάποιοι να διαρρήξουν τα λεωφορεία. Προφανώς έγινε στοχευμένα. Είχαν πάρει χαμπάρι ότι ήρθαν κάποια λεωφορεία με μαθητές από άλλη χώρα και πήγαν και έκαναν ό,τι έκαναν. Και βέβαια μιλάμε για περίπου 80 τσάντες. Άρα, μπορούμε να καταλάβουμε ότι πήγαν κάποιοι με βανάκι και φόρτωσαν τις τσάντες των παιδιών»! 


Σύμφωνα με τον Κώστα Παναγόπουλο, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε σε πόσο δύσκολη φάση βρέθηκαν τα παιδιά που έχασαν και τα χρήματά τους σε μία ξένη χώρα και μπορεί να έχασαν και κάρτες αναλήψεως χρημάτων. 


«Εγώ έβαλα με κάποιον τρόπο χρήματα στο παιδί μου για να μπορέσει να γυρίσει», κατέληξε ο Κώστας Παναγόπουλος. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News