ΤΕΒΑ

Κρήτη: Σε ακραία φτώχεια πολίτες στο νησί - Πότε αναμένεται το νέο πρόγραμμα ΤΕΒΑ (vid)

ακρόαση άρθρου
Κρήτη
Κρήτη: Σε ακραία φτώχεια πολίτες στο νησί - Πότε αναμένεται το νέο πρόγραμμα ΤΕΒΑ (vid)
Πέρα από τα τρόφιμα, οι ωφελούμενοι του προγράμματος βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν λάμβαναν ποσότητες κρέατος για έναν ολόκληρο χρόνο, λόγω της δικαστικής εμπλοκής των δύο μειοδοτών στο κρέας, του προηγούμενου προγράμματος

Μάχη για την επιβίωση τους δίνουν χιλιάδες οικογένειες που βιώνουν την ακραία φτώχεια στο νησί μας, καθώς εδώ και μήνες δεν λαμβάνουν τρόφιμα, ενώ θα πρέπει να… οπλιστούν με υπομονή μέχρι τον Μάιο, οπότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι διανομές προϊόντων και κρέατος, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος ΤΕΒΑ που υλοποιεί η Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Πέρα από τα τρόφιμα, οι ωφελούμενοι του προγράμματος βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν λάμβαναν ποσότητες κρέατος για έναν ολόκληρο χρόνο, λόγω της δικαστικής εμπλοκής των δύο μειοδοτών στο κρέας, του προηγούμενου προγράμματος.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια με φόντο και τις τσάντες της ντροπής με τα λιγοστά προϊόντα, οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα λαμβάνουν μεγαλύτερες ποσότητες καθώς ο προϋπολογισμός του προγράμματος αυξήθηκε σημαντικά, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Τις επόμενες ημέρες, η αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Κρήτης θα υποβάλλει την τελική της πρόταση στο νέο πρόγραμμα προκειμένου να τρέξουν άμεσα οι σχετικές εγκρίσεις και ο διεθνής διαγωνισμός.

Εντωμεταξύ, προβληματισμός επικρατεί σε σχέση με τη διανομή έτοιμων γευμάτων, με τον Σπύρο Επιτροπάκη να βρίσκεται σε επικοινωνία με τους αρμόδιους ώστε τα συγκεκριμένα κονδύλια να μεταφερθούν σε άλλους κωδικούς για την ενίσχυση του προγράμματος με άλλα αγαθά.

Δείτε το βίντεο:

                               

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News