Τέλος η καθολική αποχή των δικηγόρων - Πότε επιστρέφουν στις δίκες και ποιες δεν θα γίνονται

Κρήτη
Τέλος η καθολική αποχή των δικηγόρων - Πότε επιστρέφουν στις δίκες και ποιες δεν θα γίνονται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αποχή των δικηγόρων Ηρακλείου έως τις 31-3-2024 από την έκδοση διαταγών πληρωμής και πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης με εντολείς τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων

Επιστρέφουν στα ακροατήρια οι δικηγόροι του Ηρακλείου από 4 Μαρτίου ενώ συνεχίζεται η αποχή για συγκεκριμένες υποθέσεις σύμφωνα με τη Γενική Συνέλευση του Δ.Σ.Η που πραγματοποιήθηκε χθες. Ουσιαστικά πέρασε η πρόταση της Δικηγορικής Προοπτικής με 81-77 έναντι της πρότασης της Ολομέλειας. Ουσιαστικά η Γ/Σ αποφάσισε:

Την αποχή των δικηγόρων Ηρακλείου έως τις 31-3-2024 από την έκδοση διαταγών πληρωμής και πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης με εντολείς τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων.

Την αποχή των δικηγόρων Ηρακλείου έως τις 31-3-2024 από υποθέσεις συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, δημοσίου τομέα, πλην ΟΤΑ.

Την αναστολή της αποχής για τις υπόλοιπες υποθέσεις.

Ενημερωτικές δράσεις για τις αρνητικές συνέπειες των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Τη συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου στην απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στις 10 στην Πλατεία Ελευθερίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη.

Τη σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης του Δ.Σ.Η την εβδομάδα 26-3-2024 έως τις 29-3-2024.

Διευκρινίζεται ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης σε σχέση με το νέο πλαίσιο αποχής θα ισχύσει από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 ενώ ως την 1η Μαρτίου ισχύει καθολική αποχή. 

ΑπάντησηΠροώθηση

Ο πίνακας συμμετεχόντων έκλεισε

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News