αστυνομία

Κρήτη: Αντιδράσεις για τη μετακίνηση αστυνομικών στην Αττική

Κρήτη
Κρήτη: Αντιδράσεις για τη μετακίνηση αστυνομικών στην Αττική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εφόσον μετακινούνται αστυνομικοί να υπάρχει και η πρόβλεψη αντικατάστασής τους αφενός για να μην χάνεται το αίσθημα ασφαλείας των συμπολιτών μας και αφετέρου για να μην διαταράσσεται η υπηρεσιακή γαλήνη των συναδέλφων μας», αναφέρουν οι Ενώσεις

Για «παραλογισμό» και «φιάσκο» εκ μέρους της ηγεσίας της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο οι αστυνομικοί της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς, όπως λένε, όχι μόνο δεν ενισχύθηκαν οι Διευθύνσεις της Κρήτης αλλά τους ζητήθηκε επιπλέον να μετακινηθεί αστυνομικό προσωπικό αλλά και υπηρεσιακά οχήματα με σκοπό την ενίσχυση της Γ.Α.Δ. Αττικής.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «μετά το φιάσκο της απόφασης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το συμβούλιο μεταθέσεων έτους 2024 και τη μηδαμινή έως μηδενική ενίσχυση των Διευθύνσεων Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης με αστυνομικό προσωπικό (Ηράκλειο 1 θέση, Ρέθυμνο 2 θέσεις, Χανιά-Λασίθι 0), με νεότερες Διαταγές το Αρχηγείο ζητάει να μετακινηθούν αστυνομικοί με έξοδα Δημοσίου από όλες τις παραπάνω Διευθύνσεις καθώς και υπηρεσιακά οχήματα για την ενίσχυση της Γ.Α.Δ. Αττικής.

Αποδεικνύεται περίτρανα λοιπόν ότι Ελλάδα είναι μόνο η Αττική και μόνο εκεί υπάρχουν ανάγκες αστυνόμευσης και ενίσχυσης από αστυνομικό προσωπικό. Οι υπόλοιπες Διευθύνσεις Αστυνομίας ανά τη χώρα κρίθηκε ότι δεν χρειάζονται καμία ενίσχυση, παρά τις δεκάδες ελλείψεις που έχουμε κατά καιρούς επισημάνει, τις δεκάδες συνταξιοδοτήσεις που έγιναν το έτος 2023 και τις εκατοντάδες που θα ακολουθήσουν το έτος 2024 από το ήδη υπάρχον γερασμένο προσωπικό των Διευθύνσεών μας. Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται μια καυτή κατά τα λεγόμενα των ειδικών (τουριστικών πρακτόρων-ξενοδόχων κ.λπ. παραγόντων του τουριστικού κλάδου) τουριστική περίοδος με εκατομμύρια επισκεπτών που θα φιλοξενηθούν στο νησί μας. Αλήθεια, αναρωτιόμαστε υπάρχει σχεδιασμός ώστε να ενισχυθούν με ικανό αριθμό αστυνομικών ενόψει της επικείμενης τουριστικής περιόδου τα Αστυνομικά Τμήματα που σηκώνουν όλο το βάρος του Τουρισμού;

Από πλευράς μας προτείνουμε εφόσον θέλετε να ενισχυθεί η Αττική και μόνο, διότι μόνο η Αττική σας ενδιαφέρει από ό,τι αποδεικνύεται, οι συνάδελφοι που μετακινούνται να υπάρχει και η πρόβλεψη αντικατάστασής τους αφενός να μην χάνεται το αίσθημα ασφαλείας των συμπολιτών μας και αφετέρου να μην διαταράσσεται η υπηρεσιακή γαλήνη των συναδέλφων μας. Τα δε υπηρεσιακά οχήματα όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αποτελούν ένα ταλαιπωρημένο και απαρχαιωμένο στόλο σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης όπου στις περισσότερες Υπηρεσίες, οι συνάδελφοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ένα περιπολικό καθ’ όλο το 24ώρο και θεωρείται τουλάχιστον αδιανόητο να στερούμαστε τόσο εμείς όσο και η κοινωνία μας τα οχήματα αυτά. Για τους λόγους αυτούς και επειδή ως γνωστόν “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”, θεωρούμε ότι τα οχήματα αυτά θα χαθούν στην πορεία και ουδέποτε θα ξανα-επιστρέψουν στις υπηρεσίες μας, αιτούμαστε να μην μετακινούνται σε καμία περίπτωση υπηρεσιακά οχήματα από τις Διευθύνσεις μας προς την Αττική. Και όπως λέει και ο σοφός μας λαός:

Eκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι!!!

Επειδή στην πράξη απεδείχθη ότι κάθε πρόταση και επαφή μας για ενίσχυση των Διευθύνσεων μας πέφτει στο κενό, να γνωρίζετε ότι από εδώ και στο εξής εμείς δεν πρόκειται να απολογηθούμε σε κανέναν συμπολίτη μας και σε καμία τοπική κοινωνία για τυχόν αργοπορία, ολιγωρία ή αδράνεια Υπηρεσιών και συναδέλφων μας. Τα επαρχιακά ειδικά τμήματα που αστυνομεύουν με έναν αστυνομικό ανά βάρδια αποτελεί καθαρά δική σας ευθύνη. Προλαβαίνετε να σώσετε κάπως την παρτίδα ενισχύοντας μας με ικανό αριθμό προσωπικού για τη θερινή περίοδο. Γιατί αν ου μη γένοιτο προκύψει κάτι και κατά αυτήν, τότε σαν Χώρα δε μας σώζει τίποτα!!!

Με εκτίμηση,

Οι πρόεδροι των Ενώσεων Ε.Α.Υ.Ν.Η., Ε.Α.Υ.Ν.Λ., Ε.Α.Υ.Ν.Ρ. και  Ε.Α.Υ.Ν.Χ. Καλομοίρης Νικόλαος, Βαμβασάκης Μιχαήλ, Γύπαρης Ανδρέας και Σεληνιωτάκης Στυλιανός».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News