Κτηνίατροι: Απεργούν και πάλι «κόντρα» στα νέα μέτρα - Ζητούν κατάργηση της υποχρεωτικής στείρωσης (vid)

ακρόαση άρθρου
Κρήτη
Κτηνίατροι: Απεργούν και πάλι «κόντρα» στα νέα μέτρα - Ζητούν κατάργηση της υποχρεωτικής στείρωσης (vid)
Όχι στα αντιεπιστημονικά και εισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης για τα ζώα συντροφιάς είπαν εκ νέου σήμερα οι κτηνίατροι με νέα 24ωρη πανελλαδική τους απεργία. Τα καταστήματα τους παρέμειναν κλειστά και οι ίδιοι έστειλαν ένα ακόμη αγωνιστικό μήνυμα ζητώντας από την πολιτεία να εισακούσει τα αιτήματα και τις ενστάσεις τους

Για δεύτερη φορά μέσα σε περίπου ένα μήνα τα κτηνιατρεία σήμερα κατέβασαν ρολά και οι κτηνίατροι προχώρησαν σε νέα απεργιακή κινητοποίηση. «Κόκκινο πανί» παραμένουν τα μέτρα της κυβέρνησης με τους ίδιους να επαναλαμβάνουν πως στην ουσία τους δεν έχουν αντίκρισμα τόσο για τα αδέσποτά όσο και για τα ζώα γενικότερα.

Με την σημερινή απεργία ζητούν εκ νέου να εισακουστούν τα αιτήματα και οι ενστάσεις τους. Λένε μεταξύ άλλων όχι στη υποχρεωτική στείρωση όλων των ζώων συντροφιάς. Όχι και στο μέτρο λήψης και αποστολής DNA με την αναγκαία καταβολή 150 ευρώ που χαρακτηρίζουν ως χαράτσι σε βάρος των ιδιοκτητών.

Οι κτηνίατροι υψώνουν εκ νέου φωνή διαμαρτυρίας  απέναντι στις ξεκάθαρα αντιεπιστημονικές διατάξεις του νόμου όπως λένε. Και παράλληλα τονίζουν πως αυτές δεν θα βοηθήσουν στη δύσκολη διαχείριση των αδέσποτων ζητώντας ενίσχυση των δημοτικών κυνοκομείων και καταφυγίων.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News