Ερείπια Αρκαλοχώρι

Χαραμάδα φωτός για το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι - Δόθηκε το πρώτο άτοκο δάνειο σε σεισμοπαθή

Κρήτη
Χαραμάδα φωτός για το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι - Δόθηκε το πρώτο άτοκο δάνειο σε σεισμοπαθή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξίζει να επισημάνουμε εξ όσων γνωρίζουμε, ότι ανάλογο άτοκο δάνειο σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές δεν είχε δοθεί απο κανένα πιστωτικό ίδρυμα τα τελευταία χρόνια, αναφέρει ο Σύλλογος

Χορηγήθηκε από τράπεζα το πρώτο άτοκο δάνειο για επισκευή κτίσματος που είχε υποστεί ζημιές από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας "Η Ελπίδα". Όπως αναφέρεται οι τράπεζες ως τώρα δεν έδιναν άτοκα δάνεια στους σεισμόπληκτους παρά το γεγονός ότι εγγυητής ήταν το Ελληνικό Δημόσιο. Εν τέλει έγινε γνωστό ότι ύστερα από πολλές προσπάθειες χορηγήθηκε το πρώτο και έτσι ανοίγει ο δρόμος και για άλλους δικαιούχους. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: "... έπειτα από προσπάθειες πολλών μηνών και κατόπιν συντονισμένων πιέσεων, παρεμβάσεων και επωνύμων καταγγελιών από συμπολίτες μας αλλά και του συλλόγου μας σε διάφορους αρμόδιους φορείς όπως η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (επιστολή στις 25/04/2023), Συνήγορο Πολίτη (επιστολή στις 25/04/2023), Συνήγορο του Καταναλωτή (επιστολή και απάντηση 28/04/2023) ΔΟΘΗΚΕ το πρώτο άτοκο δάνειο για επισκευή/ανακατασκευή δικαιούχου που είχε υποστεί ζημιές από το σεισμό της 27 Σεπτεμβρίου 2021 από ΕΝΑ πιστωτικό ίδρυμα.
Αξίζει να επισημάνουμε εξ όσων γνωρίζουμε, ότι ανάλογο άτοκο δάνειο σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές δεν είχε δοθεί απο κανένα πιστωτικό ίδρυμα τα τελευταία χρόνια.

ΣΕΙΣΜΟΣ

Κατά την πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία εντοπίσαμε όμως και τα παρακάτω προβλήματα που αφορούν ΟΛΟΥΣ τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές (Σεισμοπαθείς, πλημμυροπαθεείς, πυροπαθείς), έτσι ο/η δικαιούχος του άτοκου δανείου που δικαιούται να λάβει από τα πιστωτικά ιδρύματα θα χρεώνεται:
1. με έξοδα κατάρτισης φακέλου.
2. με έξοδα προσημείωσης όταν το άτοκο δάνειο ξεπερνάει το ποσό των 10.000 ευρώ.
3. Με έξοδα άρσης προσημείωσης όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Για όλα τα παραπάνω εμπόδια τα οποία θα δυσχεράνουν, θα επιδεινώσουν την γρήγορη αποκατάσταση καθώς και θα επιφορτίσουν με επιπλέον σημαντικά ποσά τους πληγέντες (σεισμόπληκτους, πλημμυροπαθείς, πυροπαθείς) ζητήθηκε η άμεση διόρθωσή τους και απαλλαγή των πληγέντων από τις επιπρόσθετες επιβαρύνσεις". 

ΣΕΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News