ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ

Κρητικός γλίτωσε την πρώτη κατοικία του από 5 τράπεζες και τον ΕΦΚΑ - Τι αποφάσισε το Ειρηνοδικείο

Κρήτη
Κρητικός γλίτωσε την πρώτη κατοικία του από 5 τράπεζες και τον ΕΦΚΑ - Τι αποφάσισε το Ειρηνοδικείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για δανειολήπτη, ο οποίος εργάζεται ως ασφαλιστικός σύμβουλος, άγαμος και άτεκνος, ηλικίας 54 ετων, οφειλέτη 5 τραπεζών, 10 τραπεζικών προϊόντων και με χρέη και στο Δημόσιο,αλλά και στον ΕΦΚΑ.

 

Χαμόγελα στα χείλη, έφερε σε δανειολήπτη,μέλους της Ένωσης Προστασίας καταναλωτών Κρήτης,η νικηφόρα  για αυτόν απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων,τα οποία μετέφερε στα γραφεία της Ένωσης, φανερά ικανοποιημένος και νοιώθοντας ευγνώμων, για την  συμβουλευτική και καθοδήγηση της, στην ένταξη του . στο ν.3869/3010 (ν.Κατσελη)
Αναλυτικά:
Πρόκειται για  δανειολήπτη, ο οποίος εργάζεται ως ασφαλιστικός σύμβουλος, άγαμος και άτεκνος, ηλικίας 54 ετων, οφειλέτη 5 τραπεζών, 10 τραπεζικών προϊόντων και με χρέη και στο Δημόσιο,αλλά και στον ΕΦΚΑ. 
Συνολικού  ποσού χρέους 142.494,62 ευρώ.
Μη μπορώντας ο εν λόγω οφειλέτης να αντιμετωπίσει το χρέος του, λόγω οικονομικής συγκυρίας της Χώρας, μείωση μισθών κ.α, απευθύνθηκε στην Ένωση, ζητώντας την συμβουλευτική και καθοδήγηση της, για την ρύθμιση αυτού, καταθέτοντας αίτηση  στο Ειρηνοδικείο για ένταξη στις ευνοϊκές διατάξεις του ν.Κατσελη.
Περιουσιακά στοιχεία που έχει στην ιδιοκτησία του είναι:
 α)μια ισόγεια κατοικία ,110,95 τ.μ  και ένα οικόπεδο 165,37 τ.μ
β) ένα Ι Χ αυτοκίνητο, παλαιάς κυκλοφορίας
Το εισόδημα του είναι ποσοστά επί των πωλήσεων των ασφαλιστικών συμβολαίων  περίπου 980 ευρώ μηνιαίως .

Το Ειρηνοδικείο Χανίων με την απόφαση του όρισε :

1)Έκανε δεκτή την αίτηση του, παρά τις αντιρρήσεις των πιστωτών, οι οποίοι ζήτησαν την απόρριψη αυτής προβάλλοντας  την αιτιολογία της δόλιας προέλευσης  αυτού σε αδυναμία πληρωμής, 

2) Επέβαλλε "Μηδενικές δόσεις"  για μια τριετία, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ.2 του ν.3869/2010


3) Επέβαλε ,σύμφωνα με το άρθρο 9 του ν.3869/2010,  για την διάσωση της κατοικίας του, την καταβολή μηνιαίων δόσεων των για 20 έτη (240)  και για πόσο 90.000 ευρώ ,με κείμενομενο επιτόκιο, χωρίς ανατοκισμο.


4)Διάσωση όλων των περιουσιακών στοιχείων που ο οφειλέτης έχει στην κυριότητα του 


5) " κούρεμα" χρέους, κατά 52.000 ευρώ, διότι η δικαστής πήρε υπόψη της την εμπορική  αξία της κατοικίας υπολογίζοντας ότι εάν έβγαινε σε πλειστηριασμό η τιμή εκκίνησης υπολογίστηκε ότι θα ήταν οι 100.000 ευρώ, λόγω της περιοχής και της τουριστικής ανάπτυξης αυτής που βρίσκεται η κατοικία.

Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θα ήθελε αφενός να εκφράσει τις ευχαριστίες της, στην  δικαστή που χειρίστηκε την υπόθεση, αλλά και στο ίδιο το μέλος μας, που ένοιωσε ευγνωμοσύνη, προς τους συνεργάτες της Ένωσης, για το τόσο αξιέπαινο αξιοθαύμαστο  κοινωνικό τους έργο  και την εξέφρασε με  χαμόγελα ψυχής.


Επιπροσθέτως, ενημερώνουμε για κάθε υπερχρεωμένο καταναλωτή, ότι η Ένωση νομιμοποιείται να συμμετέχει και αναλαμβάνει την ρύθμιση χρεών, με Εξωδικαστική διμερή διαμεσολάβηση.


Μπορείτε να επικοινωνείτε και να ενημερώνεστε Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή ώρες 9 έως 12 στο τηλέφωνο 2821092666 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News