ελένη βατσινα

Ελένη Βατσινά - Δημήτρης Μπιάγκης: Μεριμνήστε για τους στρατιωτικούς που συνταξιοδοτούνται

Κρήτη
Ελένη Βατσινά - Δημήτρης Μπιάγκης: Μεριμνήστε για τους στρατιωτικούς που συνταξιοδοτούνται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Προχωρήστε στη νομοθετική ρύθμιση για την οποία δεσμευτήκατε” καλούν οι βουλευτές τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Ως αναφορά προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά και Δημήτρης Μπιάγκης το υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) στο οποίο τίθεται το ζήτημα της αναπροσαρμογής των ορίων ηλικίας και της συνταξιοδότησης των μονίμων Υπαξιωματικών προελεύσεως ΕΠ.ΟΠ. το οποίο παραμένει άλυτο.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, “η μη συμπερίληψη των περίπου 20.000 Επαγγελματιών Οπλιτών στις νομοθετικές ρυθμίσεις των προηγουμένων μηνών, ώστε να επιλυθεί οριστικά το συνταξιοδοτικό ζήτημα αυτών, έχει προκαλέσει κύμα ανησυχίας”, καθώς πολύ σύντομα “οι πρώτοι Επαγγελματίες Οπλίτες συμπληρώνουν το 50ο έτος ηλικίας τους με πραγματικά 22 έτη Υπηρεσίας και ως εκ τούτου θα αποστρατευθούν αυτοδικαίως”.

Μάλιστα απευθυνόμενοι στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σημειώνουν ότι “αποτελεί πάγιο αίτημα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αλλά και εσείς δεσμευθήκατε ότι θα επιλύσετε άμεσα με νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μην οδηγούνται σε πρόωρη αποστρατεία οι επαγγελματίες οπλίτες, που είναι άλλωστε κοινός τόπος πως αποτελούν σπουδαία ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων μας”.

Στο πλαίσιο αυτό και επισυνάπτοντας το σχετικό υπόμνημα της

ΠΟΜΕΝΣ, Βατσινά και Μπιάγκης καλούν τον Υπουργό να λάβει υπόψη του όσα αναφέρονται από την Ομοσπονδία και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, “ώστε πολύ άμεσα να ρυθμιστεί νομοθετικά η αναπροσαρμογή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των Επαγγελματιών Οπλιτών”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News