«Νίκος Καζαντζάκης»: Έφυγε η τελευταία πτήση και κατέβασε ρολά ο αερολιμένας Ηρακλείου για τα έργα αναβάθμισης (vid)

ακρόαση άρθρου
Κρήτη
«Νίκος Καζαντζάκης»: Έφυγε η τελευταία πτήση και κατέβασε ρολά ο αερολιμένας Ηρακλείου για τα έργα αναβάθμισης (vid)
Για πρώτη φορά στα πενήντα και πλέον χρόνια λειτουργίας του, στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» σταματούν να εκτελούνται πτήσεις αεροσκαφών, αφού από σήμερα το πρωί ξεκίνησαν εργασίες ασφαλτόστρωσης
  • «Νίκος Καζαντζάκης»: Ιστορικό το κλειστό λόγω εργασιών
  • Έκλεισε για πρώτη φορά στα 50 χρόνια λειτουργίας του αεροδρομίου
  • Μέχρι το Σάββατο θα παραμείνει κλειστό το αεροδρόμιο
  • Με νέο ασφαλτοτάπητα από την Κυριακή το «Νίκος Καζαντζάκης»
  • Νέες μονάδες κλιματισμού και σύγχρονα λεωφορεία σε λίγες ημέρες στο αεροδρόμιο
  • Πρόβα τζενεράλε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου πριν την μεταφορά του στο Καστέλι

Είναι το τελευταίο αεροσκάφος που αναχωρεί από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, καθώς από την απογείωσή του και μετά, μέσα στην πίστα τη θέση των αεροσκαφών πήραν φορτηγά και μηχανήματα, αφού άμεσα ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στον κεντρικό διάδρομο.

Το αεροδρόμιο Ηρακλείου είναι η πρώτη φορά στα 50 και πλέον χρόνια λειτουργίας του που κλείνει και πτήσεις δεν θα εκτελούνται μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου. Χρονοδιάγραμμα που όσον αφορά τον καιρό φαίνεται ότι θα τηρηθεί, αφού οι καιρικές συνθήκες δείχνουν ιδανικές για την εκτέλεση των εργασιών.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε ένα τμήμα περίπου 800 μέτρων του κεντρικού διαδρόμου, επιβλήθηκαν λόγω προβλημάτων που εντοπίστηκαν  και που αν  άμεσα δεν αντιμετωπίζονταν, υπήρχε κίνδυνος να χρειαστεί λουκέτο μέσα στη σεζόν. Όσο για το λόγο που δεν μπόρεσε να λειτουργεί έστω ο λοξός διάδρομος και άρα να γίνονται οι πτήσεις μικρών αεροσκαφών όπως πέρυσι που έγινε ασφαλτόστρωση σε άλλο τμήμα του διαδρόμου, όπως επισημάνθηκε, το τμήμα που τώρα ασφαλτοστρώνεται περιλαμβάνει το σημείο που διασταυρώνονται οι δύο διάδρομοι, οπότε η λειτουργία έστω και του λοξού ήταν αδύνατη.

Με το τέλος πάντως των εργασιών σε ένα μεγάλο τμήμα του κεντρικού διαδρόμου, στο δεύτερο πιο πολυσύχναστο σε πτήσεις αεροδρόμιο της χώρας, θα υπάρχει εκσυγχρονισμένος ασφαλτοτάπητας  που μαζί όπως επισήμανε ο αερολιμενάρχης με τις μονάδες κλιματισμού και τα νέα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους επιβάτες στα αεροπλάνα, θα βελτιώσουν σημαντικά τις υπηρεσίες, πριν την μεταφορά του αεροδρομίου στο Καστέλι Πεδιάδος.

Δείτε το βίντεο:

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News