4

«Φιλί ζωής» από το Οροπέδιο Λασιθίου στο Ηράκλειο με τις τελευταίες βροχές

Κρήτη
«Φιλί ζωής» από το Οροπέδιο Λασιθίου στο Ηράκλειο με τις τελευταίες βροχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Αθανασάκης επισκέφθηκε τον κάμπο του Οροπεδίου, κοντά στο Χώνο, που πλέον έχει πλημμυρίσει από τις βροχοπτώσεις, με το νερό να οδεύει σταδιακά στο Φράγμα Αποσελέμη

«Φιλί ζωής» δίνει το Οροπέδιο Λασιθίου στο Ηράκλειο με τις βροχοπτώσεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων καθώς μεγάλες ποσότητες βρόχινου νερού διοχετεύονται από το Οροπέδιο στο Φράγμα Αποσελέμη.

5

Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Αθανασάκης επισκέφθηκε τον κάμπο του Οροπεδίου, κοντά στο Χώνο, που πλέον έχει πλημμυρίσει από τις βροχοπτώσεις, με το νερό να οδεύει σταδιακά στο Φράγμα Αποσελέμη.

6

Μάλιστα σε συνάντηση που είχε, νωρίτερα σήμερα, με το Δήμαρχο Χερσονήσου Ζαχαρία Δοξαστάκη ενημερώθηκε πως φθάνει πλέον τα σχεδόν 30.000 κυβικά ανά ώρα το νερό που εμπλουτίζει το φράγμα, γεγονός άκρως ενθαρρυντικό.

8

«Θέλουμε τη βροχή, γιατί είναι πηγή ζωής, και για το Λασίθι και για το Ηράκλειο», ανέφερε ο κ. Αθανασάκης και πρόσθεσε πως «Με τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που σχεδιάζονται από το Δήμο θα περιοριστούν και οι κίνδυνοι για κατοίκους και καλλιέργειες κι έτσι το όφελος από δυνατές νεροποντές, όπως αυτές των τελευταίων ημερών, θα μεγιστοποιηθεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News