Η συμμορία των 13 στην Κρήτη: Με τη μέθοδο money mule "ξέπλενε" τα λεφτά από τις απάτες! - Μπλεγμένος και πάλι ένας 33χρονος γόνος γνωστής οικογενείας στο Ηράκλειο

Κρήτη
Η συμμορία των 13 στην Κρήτη: Με τη μέθοδο money mule "ξέπλενε" τα λεφτά από τις απάτες! - Μπλεγμένος και πάλι ένας 33χρονος γόνος γνωστής οικογενείας στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το money mule είναι μια διεθνής μέθοδος απατεώνων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που όμως τοπικά στην Κρήτη φέρεται να "πιάνεται" πρώτη φορά.

Υπόθεση money mule στην Κρήτη έπιασε η Αστυνομία με εγκληματικό δίκτυο που "ξέπλενε" το μαύρο χρήμα που προέκυπτε από ηλεκτρονικές απάτες. Η αστυνομία ανακοίνωσε το απόγευμα την εξιχνίαση της υπόθεσης με 11 απάτες και 13 κατηγορούμενους ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από το ευφυές κόλπο κρύβεται και πάλι ο 33χρονος άνδρας που σχετίζεται με τοπικό παράγοντα στο Ηράκλειο ο οποίος είχε σύλληφθεί ξανά πριν από μερικούς μήνες και κρατείτο αλλά αφέθηκε και πάλι για υπόθεση με ηλεκτρονικές απάτες. 

Αστυνομικές πηγές λένε ότι πρόκειται για τη δεύτερη περίοδο της δράσης του 33χρονου ο οποίος σκέφτηκε το ευφυές κόλπο να ξεπλύνει το χρήμα από τις απάτες στέλνοντας εμβάσματα σε τρίτα πρόσωπα που είχε στρατολογήσει. Τα πρόσωπα αυτά έχοντας ανάγκη και παίρνοντας μια μικρή "μίζα" έκαναν ανάληψη των χρημάτων και παρέδιδαν τα χρήματα στους "συνδέσμους" με τον "εγκέφαλο". Έτσι είχε κατορθώσει να διακινήσει ο 33χρονος εμβάσματα ύψους 118.000 ευρώ και να έχουν επιστρέψει σε εκείνον μετρητά και "καθαρά" από την παράνομη υπεξαίρεσή τους. Το money mule είναι μια διεθνής μέθοδος απατεώνων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που όμως τοπικά στην Κρήτη φέρεται να "πιάνεται" πρώτη φορά. 

Ο 33χρονος έστελνε εμβάσματα σε τρίτα πρόσωπα, κυρίως νεαρής ηλικίας και έχοντας ανάγκη είχαν παραχωρήσει κάρτες, pin και web banking. Εν συνεχεία έκαναν ανάληψη των χρημάτων και τα έστελναν στον "εγκέφαλο". Έτσι έβγαζαν όλοι! Η αστυνομία στην Κρήτη χρειάστηκε να παρακολουθήσει πολλούς μήνες τις ύποπτες κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών για να φτάσει στο σχηματισμό της δικογραφίας με τη συμμορία των 13! 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News