Τρεις Βαγιές

Συγκοινωνιακά... στην απομόνωση ο Αϊ Γιάννης Χωστός και οι Τρεις Βαγιές - Τι ζητούν οι κάτοικοι από τη νέα δημοτική Αρχή (vid)

ακρόαση άρθρου
Κρήτη
Συγκοινωνιακά... στην απομόνωση ο Αϊ Γιάννης Χωστός και οι Τρεις Βαγιές - Τι ζητούν οι κάτοικοι από τη νέα δημοτική Αρχή (vid)
Δημότες της περιοχής τονίζουν ότι θα πρέπει να υπάρξει η δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης των πολιτών με μίνι μπας, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές

Εικόνες κυκλοφοριακού χάους επικρατούν στις Τρεις Βαγιές και στην ευρύτερη περιοχή του Αϊ Γιάννη Χωστού σε ώρες αιχμής, ενώ εκατοντάδες άλλοι δημότες αδυνατούν να μετακινηθούν προς το κέντρο του Ηρακλείου, καθώς η περιοχή παραμένει εδώ και χρόνια χωρίς αστική συγκοινωνία.

Αυτές είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος, σε ένα πρόβλημα το οποίο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό μέσω της δρομολόγησης των μίνι μπας. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν να εξυπηρετούνται εκατοντάδες δημότες και από την άλλη να αντιμετωπιστεί το οξυμμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής Μενέλαος Καρακωνσταντάκης, ο οποίος αναμένεται να θέσει το ζήτημα σε συνάντηση που θα επιδιώξει με τον δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό.

Όπως τονίζουν δημότες της περιοχής, θα πρέπει να υπάρξει η δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης των πολιτών με μίνι μπας, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές, ενώ στο προσκήνιο επανέρχεται και η ανάγκη τοποθέτησης και δεύτερης γέφυρας Μπέλεϊ στις Τρεις Βαγιές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργος Βουλγαράκης ξεκαθαρίζει ότι θα είναι σε θέση να δρομολογήσει και τέταρτη γραμμή μίνι μπας εφόσον υπάρξει σχετική απόφαση από τη δημοτική Αρχή.

Παράλληλα, ο κ. Βουλγαράκης θα προτείνει στη δημοτική Αρχή να υπάρξει μειωμένο εισιτήριο σε όλες τις γραμμές του μίνι μπας, ενώ κληθείς να σχολιάσει τα ακινητοποιημένα εδώ και μήνες ηλεκτρικά λεωφορεία στο αμαξοστάσιο του Δήμου έκανε λόγο για αποτυχημένο πρόγραμμα που υλοποίησε η προηγούμενη δημοτική Αρχή.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News