Παΐσιος Λαρεντζάκης γιαγιά

Έφυγε από τη ζωή η γιαγιά του Επισκόπου Απαμείας Παϊσίου Λαρεντζάκη

Κρήτη
Έφυγε από τη ζωή η γιαγιά του Επισκόπου Απαμείας Παϊσίου Λαρεντζάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κηδεία της θα τελεστεί σήμερα στις 3 μετά το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Έφυγε από τη ζωή η γιαγιά του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Απαμείας κ.κ. Παϊσίου (κοσμικόν Δημήτρης Λαρεντζάκης) με καταγωγή από το Ηράκλειο της Κρήτης. Πρόκειται για την Μαρίνα Παναγιωτάκη χήρα Γεωργίου το γένος Βαβαράκη και γιαγιά του Επισκόπου Απαμείας Παϊσίου η οποία έφυγε σε ηλικία 88 ετών το απόγευμα της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου στο σπίτι της στον Μοχό  ύστερα από χρόνια προβλήματα υγείας.

Η κηδεία της θα τελεστεί σήμερα στις 3 μετά το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας. 


Ο εγγονός της Παΐσιος Λαρεντζάκης χειροτονήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βιέννης, τιτουλάριος Επίσκοπος Απαμείας, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Αυστρίας. Τη χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Ρεθύμνης Ευγένιο, Ισπανίας Πολύκαρπο, Νέας Κρήνης Ιουστίνο και τους Επισκόπους Λεύκης Ευμένιο και Χριστουπόλεως Μακάριο.

Ο Επίσκοπος Απαμείας, κατά κόσμον Δημήτριος Λαρεντζάκης γεννήθηκε το 1978 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Το 1998 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη Πεδιάδος Ηρακλείου. Το ίδιο έτος χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μητροπολίτη Λάμπης Ειρηναίο. Το 2000 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο, λαβών και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης (1998-2001 και 2006-2015), στη Μητρόπολη Πέτρας (2001-2006) και στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (2015-2016). Από το 2016 μέχρι το 2018 υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αυστρίας. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News