Μητσοτάκης Αρναουτάκης

480 έργα για την Κρήτη του 2030 έναντι 7,7 δις - Αυτή είναι η λίστα με τα εμβληματικά έργα στο νησί (αναλυτικά)

Κρήτη
480 έργα για την Κρήτη του 2030 έναντι 7,7 δις - Αυτή είναι η λίστα με τα εμβληματικά έργα στο νησί (αναλυτικά)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός, «αυτή η πληροφορία πρέπει να είναι αναλυτική, να έχει στοιχεία χρηματοδότησης, την πρόοδο υλοποίησης για σκοπούς τόσο ευρύτερης ενημέρωσης, αλλά και για σκοπούς δέσμευσης όλων των εμπλεκομένων».

Μια Κρήτη “που αλλάζει” υπόσχεται η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που χθες σε συνάντησή του με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, δεσμεύτηκε για τη δυνατότητα να μπορεί ο κάθε πολίτης να παρακολουθεί την ολοκλήρωση των έργων μέσα από δημόσια πλατφόρμα, η οποία τίθεται σε λειτουργία. 


Μόνο για το νησί μας, περισσότερα από 480 μικρά και μεγάλα έργα, με προϋπολογισμό 7,7 δισεκατομμύρια ευρώ, προγραμματίζει η κυβέρνηση μέσα από το φιλόδοξο πρόγραμμα “480+ έργα για την Κρήτη του 2030”. Θα μπορούν να τα παρακολουθούν όλοι οι πολίτες μέσα από μία νέα δημόσια πλατφόρμα, τη λειτουργία της οποίας ανακοίνωσε χθες ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο συνάντησής του στο Μέγαρο Μαξίμου με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας. 


Στα πιο σημαντικά έργα, βέβαια, για την Κρήτη περιλαμβάνονται ο νέος αερολιμένος στο Καστέλι, αλλά και ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία δημόσια πλατφόρμα που τίθεται σε λειτουργία, και η οποία θα είναι προσβάσιμη σε κάθε πολίτη, χάρη στην οποία θα παρέχεται λεπτομερής ενημέρωση για τα έργα τα οποία ολοκληρώνονται, υλοποιούνται και σχεδιάζονται σε κάθε περιφέρεια της χώρας. 


Σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός, «αυτή η πληροφορία πρέπει να είναι αναλυτική, να έχει στοιχεία χρηματοδότησης, την πρόοδο υλοποίησης για σκοπούς τόσο ευρύτερης ενημέρωσης, αλλά και για σκοπούς δέσμευσης όλων των εμπλεκομένων». 


Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «είναι ευκαιρία να δημιουργήσουμε μία συνεκτική περιφερειακή πολιτική. Δε θέλουμε να πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο». 
«Η πόρτα μου είναι ανοιχτή για όλους και θέλω να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο της ουσιαστικής συνεργασίας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στους περιφερειάρχες. 

Η εισήγηση Μητσοτάκη 

Αναλυτικότερα, στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ των άλλων: «Αξιοποιώντας αυτό το εμπεδωμένο πια, θα έλεγα, πλαίσιο συνεργασίας της κυβέρνησης με τις Περιφέρειες και υπό τον συντονισμό της προεδρίας της κυβέρνησης, του υπουργού κ. Σκέρτσου, δημιουργείται ένα συνεκτικό πλέγμα έργων και πολιτικών σε τοπικό, περιφερειακό αλλά και σε εθνικό επίπεδο, έτσι ώστε να εξυπηρετείται η περιφερειακή, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη με την επικαιροποίηση των περιφερειακών σχεδίων, κάτι στο οποίο συμβάλλετε κι εσείς ήδη.


Ταυτόχρονα, ενδυναμώνουμε και πυκνώνουμε τη μεταξύ μας συνεργασία με τη βοήθεια ενός σταθερού μηχανισμού παρακολούθησης των περιφερειακών σχεδίων, αλλά και της εξέλιξης όλων των έργων που υπάγονται στην εποπτεία της προεδρίας της κυβέρνησης. Αυτό πάντα σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία και θα έλεγα ειδικά τα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Υποδομών. 


Ο στόχος μας μέσω των περιφερειακών αναπτυξιακών σχεδίων είναι, όπως είπα και πριν, η διαμόρφωση μιας συνεκτικής στρατηγικής περιφερειακής, οικονομικής αλλά και κοινωνικής ανάπτυξης. Ενός εθνικού παραγωγικού μοντέλου, που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά του απέναντι σε τρέχουσες αλλά και απέναντι σε διαβλεπόμενες προκλήσεις και κρίσεις.


Μπορούμε να επικεντρώσουμε τις πολιτικές μας σε ειδικότερα πεδία, όπως η ορεινότητα, όπως η νησιωτικότητα, αλλά και σε συγκεκριμένους τομείς πολιτικής, όπως η απασχόληση, η πολιτική προστασία, οι επενδυτικές ευκαιρίες, η επιστροφή των νέων, η ενίσχυση των κοινωνικών πολιτικών.
Αλλά η ενδυνάμωση των Περιφερειών αποτελεί προϋπόθεση για τη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων και τη διασφάλιση της ανθεκτικότητάς τους.
Θέλω να πάμε όμως και ένα βήμα παρακάτω, στην κατεύθυνση της λογοδοσίας, της διαφάνειας αλλά και της ενημέρωσης κάθε πολίτη. Θα ενεργοποιήσουμε τις επόμενες εβδομάδες μια ανοιχτή, μια δημόσια πλατφόρμα, που θα είναι προσβάσιμη σε κάθε πολίτη, όπου θα παρέχεται μια πολύ πιο λεπτομερής ενημέρωση για τα έργα τα οποία ολοκληρώνονται, υλοποιούνται και σχεδιάζονται σε κάθε Περιφέρεια, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, σε κάθε Δήμο της χώρας. 
Η πληροφορία αυτή πρέπει να είναι αναλυ

τική, να έχει στοιχεία χρηματοδότησης, πρόοδο υλοποίησης για σκοπούς και ευρύτερης ενημέρωσης, αλλά και για σκοπούς δέσμευσης όλων των εμπλεκομένων. 
Θυμάστε όταν πήγα σε όλες τις Περιφέρειες και παρουσιάσαμε τα περιφερειακά αναπτυξιακά σχέδια, αυτός ακριβώς ήταν ο σκοπός: να δεσμευτούμε από κοινού σε ένα αναλυτικό σχέδιο με συγκεκριμένα έργα, τα οποία έχουν συγκεκριμένη χρηματοδότηση και συγκεκριμένο φορέα υλοποίησης. Ώστε όλοι να γνωρίζουμε ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα και να μπορούμε να κάνουμε και μια λογική κατανομή εργασίας μεταξύ μας. 


Ξέρετε καλά ότι η χώρα μας έχει εξασφαλίσει για τα επόμενα χρόνια από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, από τα Ταμεία Συνοχής, από το Ταμείο Ανάκαμψης, από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, παραπάνω από 80 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά κατευθύνονται σε μεγάλο βαθμό στην περιφερειακή ανάπτυξη και νομίζω ότι είναι κοινή μας πρόκληση να μπορούμε να τα διαχειριστούμε με τον πιο επωφελή τρόπο. 


Ξέρω, θα το συζητήσουμε και στη συνέχεια, ότι αυτό που σας απασχολεί είναι η αύξηση των πόρων που μπορείτε να αξιοποιήσετε. Αναφέρομαι και ειδικά σε αυτούς που εκλεχθήκατε πρώτη φορά και καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη να ξεκινήσει κάποιος με καλό ρυθμό και καλή δυναμική τη νέα σας θητεία. 


Για όλα αυτά είμαστε ανοιχτοί να τα δούμε σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία. Νομίζω ότι και η εκπροσώπηση της κυβέρνησης, η εκτεταμένη εκπροσώπηση, στη σημερινή συνάντηση αποδεικνύει τη δέσμευσή μας για μία συνολική αντιμετώπιση των θεμάτων που μας απασχολούν και σας απασχολούν. 
Είναι προφανές ότι πρέπει να επιδιώξουμε υψηλούς ρυθμούς απορρόφησης και υλοποίησης, προκειμένου να μην πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο. Αλλά νομίζω ότι χαμένη δεν πρέπει να πάει και αυτή η ευκαιρία για πρώτη φορά να διαμορφώσουμε στη χώρα μία συνεκτική περιφερειακή πολιτική, να τη χρηματοδοτήσουμε με ορθολογικό τρόπο, για να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή βελτίωση και επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει από κοινού. 


Ξέρετε πολύ καλά, δε χρειάζεται να το πω, ότι η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή για όλους και θέλω να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο ουσιαστικής συνεργασίας, είχαμε θέσει και κάποιους στόχους την προηγούμενη φορά, αλλά πιστεύω ότι δύο φορές τον χρόνο πρέπει να βρισκόμαστε μαζί. Είναι ένας ρεαλιστικός στόχος για να μπορούμε μία φορά το εξάμηνο να αξιολογούμε την πρόοδο την οποία έχουμε πετύχει, αλλά να μπορώ να ακούω κι εγώ ειδικά ζητήματα τα οποία μπορεί να σας απασχολούν». 

 

Με τη συμμετοχή υπουργών η συνάντηση 

Στη χθεσινή σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους 13 περιφερειάρχες συμμετείχαν, εκ μέρους της κυβέρνησης, οι υπουργοί: Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, η γενική γραμματέας Συντονισμού Εύη Δραμαλιώτη και ο διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης Ορέστης Καβαλάκης. 
Στη σύσκεψη παρέστη και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Λάζαρος Κυρίζογλου. 

 

Τα εμβληματικά έργα της Κρήτης 

Στην πολυσέλιδη παρουσίαση που αφορά στο νησί μας, ανάμεσα στα άλλα, υπάρχει η ενότητα που αναφέρεται στα “Εμβληματικά έργα και τις συνεκτικές πολιτικές” συνολικά για όλους τους νομούς της Κρήτης. Αναλυτικότερα αναφέρονται τα εξής: 


* Κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης: Κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης κατά τμήματα: Κίσσαμος- Χανιά- Ηράκλειο, Χερσόνησος-Νεάπολη, Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος, Καλό Χωριό-Γέφυρα Φρουζή και Γέφυρα Φρουζή-Παράκαμψη Παχιάς Άμμου, Γούρνες-Χερσόνησος (ολοκληρωμένο τμήμα). Προϋπολογισμός 2,42 δισ. ευρώ. 


* Διασύνδεση της Κρήτης με το Ηπειρωτικό Σύστημα: Κατά τη Φάση Ι του έργου, δρομολογήθηκε η τροφοδότηση σημαντικού μέρους του φορτίου του νησιού από το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ), ενώ με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική (Φάση ΙΙ) θα επιτευχθεί η πλήρης απεξάρτηση του νησιού από τις μονάδες παραγωγής με καύσιμο πετρέλαιο, που μέχρι σήμερα εξασφάλιζαν την ενεργειακή του επάρκεια. Προϋπολογισμός 1,425 δισ. €. 


* Νέος Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου (Καστέλι): Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και των οδικών του συνδέσεων. Πρόοδος υλοποίησης 18%. Παράλληλα, είναι υπό εκπόνηση οι μελέτες σκοπιμότητας για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης”. Προϋπολογισμός 521,84 εκατ. €. 


* Αξιοποίηση του υδατικού δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού (ΣΔΙΤ): Ενίσχυση των αρδευτικών αναγκών των Δήμων Πλατανιά και Κισσάμου σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις που δεν καλύπτονται από συλλογικά αρδευτικά δίκτυα, κατάργηση πολλών τοπικών γεωτρήσεων, με αποτέλεσμα την ανακούφιση των υπόγειων υδροφορέων και ταυτόχρονη αύξηση αρδευόμενων εκτάσεων, με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητάς τους. Προϋπολογισμός 267,1 εκατ. €. 


* Έργα φράγματος Πλατύ με αγωγό μεταφοράς προς Μεσαρά και αρδευτικά δίκτυα νομού Ρεθύμνου: Κατασκευή του φράγματος Πλατύ στον ν. Ρεθύμνου, κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού στην πεδιάδα της Μεσαράς και κατασκευή αρδευτικού δικτύου σε περιοχές του ν. Ρεθύμνου. Προϋπολογισμός 170 εκατ. €. 
* Ταμιευτήρας Μπραμιανού, αντιπλημμυρικά έργα Γρα Λυγιάς και φράγμα Μύρτου: Κατασκευή συμπληρωματικών έργων ταμιευτήρα Μπραμιανού, αντιπλημμυρικών έργων Γρα Λυγιά και φράγματος Μύρτου και παραλίμνιας οδού. Προϋπολογισμός 53,5 εκατ. €. 


* Ύδρευση Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου από το φράγμα Αποσελέμη και έργα ενίσχυσης ταμιευτήρα φράγματος Αποσελέμη από το Οροπέδιο Λασιθίου: Παρεμβάσεις ενίσχυσης του υδατικού δυναμικού του ταμιευτήρα Αποσελέμη με πλεονάζοντα πλημμυρικά ύδατα από το Οροπέδιο Λασιθίου, για τη βελτίωση της επάρκειας των δικτύων ύδρευσης των πόλεων του Ηρακλείου και του Αγίου Νικολάου. Προϋπολογισμός 52,36 εκατ. €. 


* Μονάδα Επεξεργασία Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και ΧΥΤΥ Αμαρίου: Μελέτη, κατασκευή και δοκιμαστική λειτουργία της Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και ΧΥΤΥ Αμαρίου, η οποία θα εξυπηρετεί το σύνολο της Π.Ε. Ρεθύμνου. Προϋπολογισμός 36,99 εκατ. €. 


* Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας και Ανάκτησης Αποβλήτων και ΧΥΤΥ Ηρακλείου: Αναβάθμιση της υφιστάμενης μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) στην περιοχή “Μαύρος Σπήλιος”, με στόχο την εκτεταμένη ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών, τη μείωση του υπολείμματος που οδηγείται στον ΧΥΤΑ και την παραγωγή απορριμματογενούς καυσίμου πιστοποιημένων χαρακτηριστικών που μπορεί να αξιοποιηθεί σε ενεργοβόρες βιομηχανίες. Προϋπολογισμός 30,92 εκατ. €. 


* Παρεμβάσεις στα δικαστικά μέγαρα μέσω ΣΔΙΤ: Ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στο Ηράκλειο και ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου. Προϋπολογισμός 75 εκατ. €. 


* Νησιωτική διακυβέρνηση: 73 εκατ. € οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται ή έχουν ολοκληρωθεί για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, ενώ είναι υπό σχεδιασμό κρίσιμα επιπλέον έργα. Μεταξύ αυτών, ο νέος επιβατικός σταθμός στον λιμένα των Χανίων στη Σούδα, το νέο αγκυροβόλιο στη Γαύδο, η θωράκιση του λιμένα του Ρεθύμνου, η αναβάθμιση των λιμένων της Σητείας και του Αγίου Νικολάου, η εμβληματική παρέμβαση ανάπλασης στον λιμένα Χερσονήσου, οι λιμένες στην Αγία Ρουμέλη και στην Παλαιόχωρα. 


* Πολιτισμός: Συνεκτικές παρεμβάσεις και μακρόπνοη στρατηγική: 104 εκατ. € για την ανάδειξη και αποκατάσταση των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων και των πολιτιστικών υποδομών. Μεταξύ αυτών η συντήρηση και η ανάδειξη των μινωικών ανακτόρων, η αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών στο Δικταίο Άντρο, η λειτουργία νέων μουσείων στα Χανιά και στη Μεσαρά, η αναβάθμιση του Μουσείου του Αγίου Νικολάου, η εκπόνηση μελετών για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Ρέθυμνο, η αποκατάσταση των Ενετικών Νεωρίων στο Ηράκλειο και τα Χανιά. Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση “ΟΧΕ Εμβληματικών Διαδρομών Πολιτισμού και Περιβάλλοντος” αφορά ιδιαίτερα σε πολιτιστικά αγαθά, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, τα οποία υποστηρίζουν την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, σε μνημεία των οποίων τα διαχειριστικά σχέδια εκπονούνται, προκειμένου να προταθούν για ένταξη στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, όπως η σειριακή εγγραφή των έξι μινωικών ανακτορικών κέντρων - Κνωσού, Φαιστού, Μαλίων, Ζάκρου, Ζωμίνθου και Κυδωνίας.


* Υγεία: Συνεκτικές παρεμβάσεις και ανθρωποκεντρική στρατηγική 148,4 εκατ. € για την αναβάθμιση και επέκταση των Νοσοκομείων Ρεθύμνου, Ηρακλείου, ΠΑΓΝΗ, Χανίων, Αγίου Νικολάου και των Κέντρων Υγείας, αλλά και για τον εκσυγχρονισμό του βιοϊατρικού εξοπλισμού. Οι παρεμβάσεις συμβάλλουν στην αύξηση της δυναμικότητας των νοσοκομείων και της δυνατότητας διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων, στην επέκταση των κλινών ΜΕΘ και στην ανακαίνιση Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς. 


* Παιδεία: Συνεκτικές παρεμβάσεις για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης 430 εκατ. € για την αναβάθμιση και την ανέγερση σχολικών μονάδων και κτηρίων των πανεπιστημίων, την ενίσχυση της έρευνας, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών κ.ά. Μεταξύ αυτών η ανέγερση φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο, δυναμικότητας 4.846 κλινών (255,4 εκατ. €) και η κατασκευή οκτώ νέων σχολικών μονάδων και του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας Λαών στα Χανιά μέσω ΣΔΙΤ (33,7 εκατ. €). 


* Έρευνα-Καινοτομία: Η Κρήτη στο επίκεντρο 191 εκατ. € για τη στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας. Μεταξύ αυτών η επέκταση-αναβάθμιση ερευνητικών υποδομών στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών ΕΛΚΕΘΕ (56,9 εκατ. €) και η επέκταση και αναβάθμιση ερευνητικών υποδομών στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας - ΙΤΕ (38,33 εκατ. €). 


* Περιβάλλον: Δράσεις και πρωτοβουλίες για την προστασία του φυσικού πλούτου. Στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος αναθεωρούνται τα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών και τα Σχέδια Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση δύο Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών για τις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000 (Λασίθι & Ηράκλειο, Χανιά & Ρέθυμνο). Παράλληλα, προγραμματίζεται εντός του 2023 η ανάδειξη του φαραγγιού Πρέβελη. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τα Απάτητα Βουνά, μελετάται η ένταξη του όρους Δίκτυ. 


* Αθλητισμός: Συνεκτικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση υποδομών 72 εκατ. € για την κατασκευή, αποκατάσταση και αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων, μεταξύ των οποίων η δημιουργία νέου αθλητικού συγκροτήματος στο Λίντο (12 εκατ. €), η αναβάθμιση του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων-Κολυμβητηρίου Νέας Χώρας (8 εκατ. €), η αποκατάσταση του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου του Κλειστού Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου Χανίων (8 εκατ. €). Το Κέντρο Παράκτιων Αθλημάτων “Karteros Beach Sports Center” (4,15 εκατ. €) αποτελεί το μοναδικό στην Ελλάδα εθνικό αθλητικό κέντρο για αθλήματα παραλίας και άμμου κι ένα από τα κορυφαία στην Ευρώπη.
 

Κατεβάστε από εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News