ΕΜΑΚ εξοπλισμός

Διασώσεις... με snowmobile! - "Δώρο" εξοπλισμός 500.000 ευρώ για τους σωτήρες της ΕΜΑΚ από την Περιφέρεια Κρήτης (pics)

Κρήτη
Διασώσεις... με snowmobile! - "Δώρο" εξοπλισμός 500.000 ευρώ για τους σωτήρες της ΕΜΑΚ από την Περιφέρεια Κρήτης (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πολύτιμο εξοπλισμό αξίας 500.000 ευρώ ενισχύθηκε η ΕΜΑΚ - Από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης η χρηματοδότηση

Με υπερσύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, η αξία του οποίου φτάνει το μισό εκατομμύριο ευρώ, και στον οποίο περιλαμβάνονται και δύο snowmobile, ενισχύθηκε χθες η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), ώστε το προσωπικό της με ασφάλεια να προχωρά στο πολύτιμο διασωστικό του έργο. 

ΕΜΑΚ εξοπλισμός

Στην τελετή για την παράδοση υλικοτεχνικού εξοπλισμού στην ΕΜΑΚ παραβρέθηκε χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Πρόκειται για υλικό απαραίτητο για διασωστικές ενέργειες, σύγχρονης τεχνολογίας και μεγάλης αποτελεσματικότητας, η αγορά του οποίου έγινε με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης με 500.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας στήριξης της ΕΜΑΚ, η οποία διαχρονικά προσφέρει πολύτιμο έργο στην αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν λόγω εκτάκτων συνθηκών.
Αναφερόμενος στη διαρκή στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης προς τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νησιού και την ΕΜΑΚ, ο Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε πως η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει τις υπηρεσίες αυτές και έχει αποδείξει διαχρονικά πως τις ενισχύει στο δύσκολο έργο και στις αντίξοες συνθήκες στις οποίες καλούνται να επιχειρήσουν, κατά τη διάρκεια συμβάντων στα βουνά ή σε δύσβατα και απρόσιτα σημεία της Κρήτης. 
«Παραδίδεται εξοπλισμός 500 χιλιάδων ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ο οποίος αναβαθμίζει περαιτέρω τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, στην προσπάθειά μας να υποστηρίξουμε περισσότερο το έργο τους», δήλωσε για τον εξοπλισμό και τη σημασία που έχει στο διασωστικό έργο της ΕΜΑΚ. 

ΕΜΑΚ εξοπλισμός
ΕΜΑΚ εξοπλισμός

Παράδοση διπλωμάτων 

Στην τελετή παραδόθηκαν και τα διπλώματα των εκπαιδευτών της ΕΜΑΚ, οι οποίοι έλαβαν το πτυχίο τους μετά από ειδική εκπαίδευση η οποία πραγματοποιήθηκε εκτός Ελλάδας και έγινε πραγματικότητα με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. 
«Είμαστε χαρούμενοι γιατί δεν ήταν μια εύκολη προσπάθεια, αλλά έγινε πράξη. Εκπαιδεύτηκαν στο εξωτερικό και πλέον έχουμε εκπαιδευτές της ΕΜΑΚ που θα εκπαιδεύσουν άλλους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και συγκινητικό που παραδίδουμε βραβεία και διπλώματα στους ανθρώπους που πρόσφεραν κι αυτούς που θα προσφέρουν και τα επόμενα χρόνια στην ΕΜΑΚ. Μακάρι να μην έχουμε κανένα ατύχημα ή φυσική καταστροφή, αλλά οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε», επεσήμανε ο περιφερειάρχης Κρήτης, υπογραμμίζοντας τη συνεχή υποστήριξη σε όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Κρήτης.

ΕΜΑΚ δίπλωμα

 

ΕΜΑΚ εξοπλισμός

 

ΕΜΑΚ εξοπλισμός
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News