Σύσκεψη

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για τον επιβλαβή οργανισμό καραντίνας Spodoptera frugiperda

Κρήτη
Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για τον επιβλαβή οργανισμό καραντίνας Spodoptera frugiperda

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εξέλιξη της διασποράς του εντόμου παρακολουθείται από την Περιφέρεια Κρήτης και λαμβάνονται σχετικές αποφάσεις

Η εξέλιξη της εμφάνισης του επιβλαβούς οργανισμού καραντίνας Spodoptera frugiperda στην Κρήτη συζητήθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης. Στη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχαν ο πρόεδρος του τμήματος Γεωπονίας ΕΛΜΕΠΑ και αναπληρωτής καθηγητής εντομολογίας Μανόλης Ροδιτάκης, ο ερευνητής ΙΤΕ -ΜΒΒ Κώστας Μαυρίδης, ο γενικός διευθυντής Πρωτογενούς Τομέα, Κώστας Υψηλάντης  καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Πρωτογενούς Τομέα Περιφέρειας Κρήτης.

Εξετάστηκαν οι δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και η αποτελεσματικότητα τους, ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, το μέγεθος της επίπτωσης στην παραγωγή και κυρίως στη διακίνηση συγκεκριμένων κηπευτικών από την δράση του εντόμου, το πρόβλημα με την υποστελέχωση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών όπως επίσης οι ενέργειες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα για την διασφάλιση πόρων και εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού για την αντιμετώπιση του επιβλαβούς οργανισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η εξέλιξη της διασποράς του εντόμου παρακολουθείται από την Περιφέρεια Κρήτης και λαμβάνονται σχετικές αποφάσεις.

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News