“Καίει” το θέμα της διαχείρισης των υδάτων στην Κρήτη - Τι αποκάλυψε ο σύμβουλος των Ολλανδών (vid)

ακρόαση άρθρου
Κρήτη
“Καίει” το θέμα της διαχείρισης των υδάτων στην Κρήτη - Τι αποκάλυψε ο σύμβουλος των Ολλανδών (vid)
Ζητούμενο πρώτης γραμμής η ανιπλημμυρική θωράκιση του νησιού - Δραματική η κατάσταση στα φράγματα – Αναγκαίο το master plan για τη διαχείριση των υδάτων της Κρήτης

Τον κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα – όπως συνέβη στην Αγία Πελαγία τον Οκτώβρη του 2022 – με το θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης και στην Κρήτη να καθίσταται πιο αναγκαίο από ποτέ υπογράμμισε ο κ. Μιλτιάδης Γκουζούρης, διευθύνων σύμβουλος της HVA International, της ολλανδικής εταιρείας που έχει αναλάβει σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς την εκπόνηση master plan αναφορικά με τη θωράκιση του νησιού από τις πλημμύρες αλλά και τη διαχείριση των υδατικών πόρων.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV o κ. Γκουζούρης τόνισε πως μέλημα των τοπικών φορέων μέσω της συνεργασίας με την εταιρεία που εκπονεί το σχέδιο για το νησί είναι να προετοιμαστεί η Κρήτη για να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη καταστροφική πλημμύρα.

Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο λειψυδρίας με τον οποίο έρχεται αντιμέτωπο το νησί κάθε καλοκαίρι – και όχι μόνο – ο κ. Γκουζούρης τονίζει πως, για να αναστραφεί η εικόνα με τις μεγάλες ποσότητες πόσιμου νερού που καταλήγουν στη θάλασσα, τη χαμηλή στάθμη των υπαρχόντων φραγμάτων και την έλλειψη νέων που ενδεχομένως είναι απαραίτητο να κατασκευαστούν, είναι αναγκαία μια ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων, με την ολλανδική εταιρεία, όπως είπε, να είναι έτοιμη να δώσει λύσεις σε αυτό το κομμάτι σε συνεργασία με τον ΟΑΚ και άλλους τοπικούς φορείς.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο τα όσα δήλωσε στο κεντρικό δελτίο της ΚΡΗΤΗ TV με την Κατερίνα Σαλαπάτα ο διευθύνων σύμβουλος της HVA International Μιλτιάδης Γκουζούρης για τη θωράκιση της Κρήτης από τις πλημμύρες και το τι πρέπει να γίνει με τα μικρά και μεγάλα φράγματα στο νησί:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News