Κέντρο Υγείας

Στο Ηράκλειο το Κέντρο Υγείας που θα συνδέεται με το ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Στο Ηράκλειο το Κέντρο Υγείας που θα συνδέεται με το ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχέδιο του υπουργείου για την αναβάθμιση των πρωτοβάθμιων δομών και τη σύνδεσή τους με τα πανεπιστήμια

Επτά πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας θα ιδρυθούν στην Ελλάδα μέσα στη νέα χρονιά, τα οποία θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις Ιατρικές Σχολές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μάρθας Καϊτανίδη στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής», αποστολή τους θα είναι, εκτός από την ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας,  η δημιουργία κόμβων εκπαίδευσης για την απόκτηση ειδίκευσης από νέους γιατρούς. Ζητούμενο είναι επίσης και η αποσυμφόρηση του ΕΣΥ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το 25%-45% των ασθενών που κατακλύζουν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι οι δομές αυτές να έχουν επαρκές προσωπικό, ώστε σε δεύτερο χρόνο, να λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

Για τον σκοπό αυτό, τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής», τουλάχιστον 30 καθηγητής Ιατρικής θα ενταχθούν στο δυναμικών των νέων πανεπιστημιακών Κέντρων Υγείας για να εκπαιδεύσουν τους νέους γιατρούς.

Η μεταρρύθμιση αυτή θα ξεκινήσει από το Κέντρο Υγείας στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, που θα συνδεθεί με την Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ΑΘηνών. Για τη συγκεκριμένη δομή, πρόσφατα υπογράφηκε σύμβαση ύψους 5,6 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνισή της, ενώ θα εξοπλιστεί και με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα.

Θα ακολουθήσει το ίδιο για Κέντρα Υγείας στη δυτική Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Πάτρα, τη Λάρισα, τα Ιωάννινα και το Ηράκλειο.

Πηγή: Protagon.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News