Επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Αύριο πιστώνονται τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Κρήτη
Επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Αύριο πιστώνονται τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λόγω του βαλέρ των τραπεζών, ναι μεν θα προλάβει η κυβέρνηση και ο ΟΠΕΚΕΠΕ να πληρώσουν τους παραγωγούς που έχουν λογαριασμούς στην Τράπεζα Πειραιώς, πλην όμως οι υπόλοιποι στις άλλες τράπεζες, θα δουν "το χρώμα του χρήματος" όχι πριν από την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου!

Την Παρασκευή (22/12) θα πιστωθούν οι επιδοτήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών και των κτηνοτρόφων της χώρας, σύμφωνα με πληροφοφίες του neakriti.gr. Συνεπώς τίθεται εν αμφιβόλλω η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας της αποζημίωσης όλων των παραγωγών πριν από τα Χριστούγεννα.

Δηλαδή, λόγω του βαλέρ των τραπεζών, ναι μεν θα προλάβει η κυβέρνηση και ο ΟΠΕΚΕΠΕ να πληρώσουν τους παραγωγούς που έχουν λογαριασμούς στην Τράπεζα Πειραιώς, πλην όμως οι υπόλοιποι στις άλλες τράπεζες, θα δουν "το χρώμα του χρήματος" όχι πριν από την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου!

"Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν φέτος οι αγρότες. Είχαμε και αυτό το "χτύπημα", λέει χαρακτηριστικά στο neakriti.gr  ο Γιώργος Περογιαννάκης. "Δυστυχώς, δεν βλέπω να υπάρχει τρόπος πληρωμής όσων δεν είναι στην Τράπεζα Πειραιώς. Βέβαια οι περισσότεροι είναι στην Πειραιώς, αλλά δεν παύει πολύς κόσμος που είναι στις άλλες τράπεζες, να καλείται να περάσει τα Χριστούγεννα χωρίς χρήματα στην τσέπη"!

Στο μεταξύ, είναι και το περιθώριο ένταξης των παραγωγών στα Οικολογικά Σχήματα πάρα πολύ σύντομο, πάλι εξαιτίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. "Οι παραγωγοί προτιμούν να ενταχθούν στο Οικολογικό Σχήμα της αγοράς των δακοπαγίδων. Στο σχήμα των λιπασμάτων δεν μπαίνουν γιατί σε πολλές περιοχές έχει βρέξει ελάχιστα. Έχουν δηλαδή και αυτά τα έξοδα να αντιμετωπίσουν και την ίδια ώρα δεν λαμβάνουν και το υπόλοιπο των επιδοτήσεων ή πολλοί δεν έχουν πάρει καθόλου επιδοτήσεις", λέει  το μέλος της διοίκησης της ΕΑΣΗ Γιώργος Περογιαννάκης.

Ο ίδιος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Αθήνα. Στο μεταξύ, λέει και κάτι άλλο: "Ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν ευθύνεται απόλυτα. Αλλά δεν παύει να έχει την πολιτική ευθύνη. Δεν θυμάμαι καμία άλλη χρονιά να μείνει απλήρωτος ο κόσμος που βρίσκεται στις άλλες τράπεζες πλην της Πειραιώς. Πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο"...
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ακόμη, ότι το στοίχημα της κυβέρνησης ήταν το αργότερο σήμερα πριν το μεσημέρι να έχει πληρώσει τον κόσμο, για να προλάβουν άπαντες να περάσουν Χριστούγεννα με την επιδότηση στην τσέπη, έστω και την κουτσουρεμένη. Άρα, το στοίχημα φαίνεται να έχει χαθεί...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News