ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ

Έτσι του "έφαγαν" το σπίτι: Αποκαλύψεις από τον οφειλέτη για το "ιερό σφυρί" του Δεσπότη από την Κρήτη στον πλειστηριασμό του σπιτιού του - Του το παζάρευαν πριν βγει στο σφυρί με τον φαρμακοποιό

Κρήτη
Έτσι του "έφαγαν" το σπίτι: Αποκαλύψεις από τον οφειλέτη για το "ιερό σφυρί" του Δεσπότη από την Κρήτη στον πλειστηριασμό του σπιτιού του - Του το παζάρευαν πριν βγει στο σφυρί με τον φαρμακοποιό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και συνάντηση μεταξύ του οφειλέτη και ιδιοκτήτη του ακινήτου, του Δεσπότη και του βοηθού του, προκειμένου να γίνει “παζάρι” για την αγοραπωλησία του σπιτιού, που θα φαινόταν χρήσιμο στη Μητρόπολη καθώς γειτνιάζει με εγκαταστάσεις της.

Ο ίδιος ο παθών... ο οφειλέτης που έχασε το σπίτι του στον πλειστηριασμό στον οποίο “χτύπαγε” με... βαρβάτες προσφορές το ακίνητο και ο Μητροπολίτης από την Κρήτη, αποκάλυψε την ταυτότητά του στη “Νέα Κρήτη” και neakriti.gr (σ.σ. η οποία για ευνόητους λόγους δεν τη δημοσιεύει) και αναφέρθηκε σε όλες τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης, δηλώνοντας ότι πριν του κάνουν πλειστηριασμό, ο ίδιος Δεσπότης τον είχε βρει για να το αγοράσει! 


Η “Νέα Κρήτη” και το neakriti.gr προχώρησαν σε μια σημαντική αποκάλυψη που προκάλεσε σάλο στους κόλπους της Εκκλησίας της Κρήτης, αναφορικά με την κίνηση Μητροπολίτη του νησιού να λάβει μέρος ως πλειοδότης σε πλειστηριασμό, φτάνοντας μάλιστα να προσφέρει και αντίτιμο μέχρι 296.000 ευρώ για την α’ κατοικία μικρομεσαίου τουριστικού πράκτορα από το Ηράκλειο! Το σπίτι βεβαίως το “χτύπησε” με 310.000 ευρώ φαρμακοποιός και έτσι δεν πέρασε στο Επιμορφωτικό Κέντρο Πολιτισμού της Μητρόπολης, που εκπροσωπούσε ο ίδιος ο Δεσπότης, ο οποίος έδινε και τις προσφορές στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που διεξήχθη πριν από μερικές ημέρες στην Κρήτη. 

“Παζάρι” με τον Δεσπότη! 

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του οφειλέτη, η α’ κατοικία του οποίου πλειστηριάστηκε από fund για αρχικό χρέος 45.000 ευρώ, που είχε φτάσει τα 120.000 ευρώ με τους τόκους από δάνειο σε τράπεζα, ο εν λόγω Μητροπολίτης είχε έρθει σε επαφή μαζί του πριν από τον πλειστηριασμό. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και συνάντηση μεταξύ του οφειλέτη και ιδιοκτήτη του ακινήτου, του Δεσπότη και του βοηθού του, προκειμένου να γίνει “παζάρι” για την αγοραπωλησία του σπιτιού, που θα φαινόταν χρήσιμο στη Μητρόπολη καθώς γειτνιάζει με εγκαταστάσεις της. 


Ο οφειλέτης και ιδιοκτήτης του ακινήτου ζήτησε από τον Μητροπολίτη 350.000 ευρώ για να πουλήσει το σπίτι σε αυτόν, υπολογίζοντας ότι θα ξεχρέωνε τα 120.000 ευρώ και άλλα 200.000 ευρώ που χρωστάει σε άλλη τράπεζα και θα του έμενε και κάτι για να πορεύεται, καθώς αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα και οικογενειακή, αφού ο ίδιος είναι βαριά ασθενής, ενώ και η σύζυγός του αντιμετωπίζει μια χρόνια δύσκολη ασθένεια. 


Όπως εξομολογήθηκε στη “Νέα Κρήτη” ο τουριστικός πράκτορας του οποίου το σπίτι βγήκε στον πλειστηριασμό, στο τέλος της κουβέντας του με τον Μητροπολίτη έκανε... το «λάθος» να πει ότι η τιμή δεν είναι διαπραγματεύσιμη αφενός γιατί το ακίνητο τα αξίζει, είναι διατηρητέο και καλοσυντηρημένο, παρά το γεγονός ότι είναι άνω των 100 ετών, και αφετέρου γιατί χρωστάει... σε δύο τράπεζες και θα του το πάρουν! Όπως λέει ο ίδιος ο οφειλέτης στη “Νέα Κρήτη” και το neakriti.gr, ο Μητροπολίτης, αν και του έγινε γνωστό ότι ο ιδιοκτήτης είναι μη δυνάμενος λόγω ανιάτου ασθενείας, δεν προχώρησε τις συζητήσεις... και εξαφανίστηκε. 

“Παζάρι” και με τον φαρμακοποιό 

Ύστερα από λίγο καιρό, ανάλογη συνάντηση ζήτησε με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου με σκοπό την αγοραπωλησία και ο φαρμακοποιός που τελικά “χτύπησε” το σπίτι στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό με αντίτιμο 310.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και οφειλέτης ανέφερε τα καθέκαστα περί τραπεζών και χρεών στον φαρμακοποιό, ο οποίος έδειξε εν συνεχεία να μην ενδιαφέρεται, αν και εκείνος προκάλεσε τη συνάντηση και τη συζήτηση για αγοραπωλησία, όπως δηλαδή συνέβη και με τον Μητροπολίτη! 


Από εκεί και πέρα δεν υπήρξε ούτε φωνή ούτε ακρόαση τόσο από τον Δεσπότη, όσο και από τον φαρμακοποιό, μέχρι που ήρθε η μέρα του πλειστηριασμού. 

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός 

Ο πλειστηριασμός έγινε ηλεκτρονικά από συμβολαιογράφο των Χανίων, με πρώτη τιμή τις 200.000 ευρώ. Το “ιερό σφυρί” που έπεφτε από τον Μητροπολίτη, που ήθελε να αποκτήσει το ακίνητο, ήταν ανελέητο, φτάνοντας μέχρι τις 296.000 ευρώ, όπου και σταμάτησε όταν ο φαρμακοποιός ανέβασε την τιμή στις 310.000 ευρώ και κατοχύρωσε το σπίτι του δύσμοιρου οφειλέτη με τα προβλήματα υγείας. 


Ο οφειλέτης ωστόσο, ως είχε δικαίωμα, ζήτησε και έλαβε το πινάκιο από τη συμβολαιογράφο που διεξήγε τον πλειστηριασμό και εκεί πλέον κατάλαβε ότι οι εν δυνάμει αγοραστές με τις καλές προθέσεις αφού γνώριζαν την πραγματική του κατάσταση και τα ανυπέρβλητα ιατρικά και οικονομικά προβλήματα, αφού τον πλεύρισαν για να τους πουλήσει το σπίτι, μόλις έμαθαν ότι είναι δεσμευμένος... προτίμησαν να πέσουν πάνω του σε προγραμματισμένο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, καθώς θα το έπαιρναν και μάλλον φτηνότερα από το πραγματικό αντίτιμο, όπως τελικά συνέβη. Το σπίτι πλειστηριάστηκε στα 310.000 ευρώ, ενώ πουλιόταν 350.000 ευρώ. 

Η άκρη των αποκαλύψεων 

Την αποκάλυψη για την ανίερη πλειοδοσία σε πλειστηριασμό για το σπίτι ενός “φουκαρά” έκανε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Δανειοληπτών-Καταναλωτών Ελλάδας Βαγγέλης Κρητικός στο Ράδιο 98,4. Σύμφωνα με τον κ. Κρητικό, κάθε βδομάδα περίπου 2 με 2,5 χιλιάδες είναι οι πλειστηριασμοί, αποκαλύπτοντας πως στην Κρήτη πρόσφατα βγήκε “στο σφυρί” κατοικία μη δυνάμενου οφειλέτη με πολυμελή οικογένεια, όπου η κατοικία κατέληξε σε αγοραστή φαρμακοποιό, αλλά το πιο προκλητικό, όπως είπε, ήταν πως ανάμεσα στους μετέχοντες στον πλειστηριασμό για την αγορά του ακινήτου ήταν και εκπρόσωποι από Νομικό Πρόσωπο Μητρόπολης, που υπάγεται στην Εκκλησία Κρήτης. 
Όμως στη συνέχεια οι αποκαλύψεις για τον Δεσπότη και το “ευλογημένο σφυρί” στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ήρθαν από το neakriti.gr, προκαλώντας αναταράξεις στους κόλπους της Εκκλησίας της Κρήτης για το πώς είναι δυνατόν να συμμετέχει μια Μητρόπολη σε πλειστηριασμό α’ κατοικίας, που έβγαλε fund στον “αέρα”. 

 

ΤΟ “ΚΟΝΤΑΡΟΧΤΥΠΗΜΑ” ΕΦΤΑΣΕ ΤΙΣ 310.000 €

“Άκτιστο” ενδιαφέρον από την Εκκλησία 

Την ίδια στιγμή, η ανησυχία που προκλήθηκε στους κόλπους της Εκκλησίας της Κρήτης ήταν από την πρώτη στιγμή φανερή, καθώς συναποτελείται από τις 9 Μητροπόλεις του νησιού και φάνηκε ότι υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από κάθε κατεύθυνση για τη γνωστοποίηση των στοιχείων των πρωταγωνιστών και φυσικά του Μητροπολίτη, αφού οι ενέργειες ενός δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν συνολικά την οντότητα της Εκκλησίας του νησιού! 


Όπως έγραψε η “Νέα Κρήτη”, η Μητρόπολη και δύο ακόμη ιδιώτες “κονταροχτυπήθηκαν” στον πλειστηριασμό για το ποιος θα “χτυπήσει” και θα κατοχυρώσει το σπίτι του μικρομεσαίου. Εντέλει αυτό κατοχυρώθηκε σε φαρμακοποιό, που ήταν αποφασισμένος να το πάρει! 


Το αρχικό χρέος του οφειλέτη σε μια από τις δύο τράπεζες που χρωστούσε, και που ήταν η επισπεύδουσα του πλειστηριασμού, ήταν 45.000 ευρώ από δάνειο τραπέζης, όμως αυτό είχε φτάσει πλέον στα 120.000 ευρώ. 


Στην ιδιοκτησία του οφειλέτη βρισκόταν ένα κτίσμα 200 τ.μ., ηλικίας 100 ετών, που ήταν κληρονομιά από τον προπάππου του και φυσικά είχε κηρυχθεί διατηρητέο. Το ακίνητο, κατά τις πληροφορίες, “χτύπησε” η Μητρόπολη στην οποία υπάγεται η περιοχή που βρίσκεται το σπίτι με προσφορά 200.000 ευρώ. Στον πλειστηριασμό δε εμφανιζόταν το Επιμορφωτικό και Επικοινωνιακό Κέντρο Πολιτισμού της Μητρόπολης διά του νόμιμου και επίσημου εκπροσώπου του, που ήταν ο ίδιος ο Δεσπότης! 
Δηλαδή ο Δεσπότης έκανε τις προσφορές! Το “κονταροχτύπημα” των πλειοδοτών έφτασε στις 290.000 ευρώ, ώσπου ο ένας εκ των τριών ενδιαφερομένων προσέφερε 295.000 ευρώ. Η Μητρόπολη δεν το έβαλε κάτω και προσέφερε 296.000 ευρώ και σταμάτησε σε αυτό το ποσό, κατά τις πληροφορίες. Τελευταία προσφορά έδωσε ο φαρμακοποιός, που τελικά προσέφερε 310.000 ευρώ και κατοχύρωσε το σπίτι. 
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News