Αιμοδοσία ΟΦΗ

Ηράκλειο: Το σπουδαίο έργο του Σταθμού Αιμοδοσίας στην Πλατεία Ελευθερίας

Κρήτη
Ηράκλειο: Το σπουδαίο έργο του Σταθμού Αιμοδοσίας στην Πλατεία Ελευθερίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επισημάνσεις του σταθμού Αιμοδοσία ΠΑΓΝΗ και οι ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου

«Θεωρώντας ότι ο Σταθμός Αιμοδοσίας στο κέντρο του Ηρακλείου είναι δομή πολύ σημαντική και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αλλά και για τους πολίτες του Ηρακλείου προσπαθούμε, παρά την υποστελέχωση του τμήματος μας, να τον λειτουργούμε 2 φορές εβδομαδιαίως- ελπίζοντας σε πιο διευρυμένα ωράρια μελλοντικά», σημειώνεται στην ανοιχτή επιστολή με αφορμή την συμπλήρωση των τριών χρόνων λειτουργίας του Σταθμού Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ στην Πλατεία Ελευθερίας, που γνωστοποίησαν το προσωπικό και η Διευθύντρια της Αιμοδοσίας, οι οποίοι παράλληλα ευχαριστούν τους χιλιάδες εθελοντές, το Δήμο Ηρακλείου, αλλά και την Περιφέρεια Κρήτης.

Ακολουθεί το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής:

«Ο Σταθμός Αιμοδοσίας στο κέντρο του Ηρακλείου ξεκίνησε να λειτουργεί το 2020 λόγω της Covid-πανδημίας. Αναπτύχθηκε με την αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης και
του Δήμου Ηρακλείου ενώ εξοπλίστηκε και στελεχώθηκε από την Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου . Κατά την διάρκεια της πανδημίας
αποτέλεσε ένα ασφαλή εξωνοσοκομειακό τόπο δωρεάς αίματος για τους υγιείς Ηρακλειώτες πολίτες, μακριά από το επισφαλές νοσοκομειακό περιβάλλον.

Πέραν αυτού όμως σταδιακά πλαισιώθηκε από χιλιάδες εθελοντές αιμοδότες και αιμοπεταλιοδότες. Ως δομή εκτός νοσοκομείου -κεντρικά της πόλης- έγινε τόπος δραστηριοποίησης εθελοντικών συλλόγων και προσέλκυσης νέων εθελοντών αιμοδοτών, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για την διατήρηση του αποθέματος μας σε αίμα.

Στη δομή αυτή έχουν διοργανωθεί επανειλημμένα δράσεις μέσω των οποίων μεταλαμπαδεύεται η ιδέα της δωρεάς αίματος, αιμοπεταλίων αλλά και αιμοποιητικών κυττάρων ενώ συλλέγεται το 10% των μονάδων αίματος της Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ.

Θεωρώντας ότι ο Σταθμός Αιμοδοσίας στο κέντρο του Ηρακλείου είναι δομή πολύ σημαντική και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αλλά και για τους πολίτες του Ηρακλείου προσπαθούμε, παρά την υποστελέχωση του τμήματος μας, να τον λειτουργούμε 2 φορές εβδομαδιαίως- ελπίζοντας σε πιο διευρυμένα ωράρια μελλοντικά.

Τελειώνοντας, και καθώς σε λίγο κλείνουμε τα 3 χρόνια λειτουργίας μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συντελεστές από τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια που συνέβαλαν με την έως τώρα υποστήριξή τους και πιστεύουμε ότι με την αρωγή τους οι προσπάθειες μας για διεύρυνση της λειτουργίας του Σταθμού θα πραγματοποιηθεί.

Με εκτίμηση

Το προσωπικό και η Δ/ντρια της Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News