Κρήτη: Τα αμφισβητούμενα αγροτεμάχια τινάζουν στον αέρα τις επιδοτήσεις - Χιλιάδες παραγωγοί κινδυνεύουν να δουν μηδενικούς λογαριασμούς (vid)

ακρόαση άρθρου
Κρήτη
Κρήτη: Τα αμφισβητούμενα αγροτεμάχια τινάζουν στον αέρα τις επιδοτήσεις - Χιλιάδες παραγωγοί κινδυνεύουν να δουν μηδενικούς λογαριασμούς (vid)
Σε αναμμένα κάρβουνα χιλιάδες παραγωγοί και σε επίπεδο Κρήτης, που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός πληρωμής για τη δεύτερη δόση της επιδότησης. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ, αγροτεμάχια 270.000 σε επίπεδο Κρήτης, εκ των οποίων 140.000 στο Ηράκλειο, δεν εμφανίζονται στο σύστημα monitoring και τελούν υπό αμφισβήτηση

Στον αέρα 9/10 παραγωγοί του Ηρακλείου, που κινδυνεύουν να μην πάρουν ούτε ευρώ για την δεύτερη δόση της επιδότησης. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ, χιλιάδες αγροτεμάχια, τελούν υπό αμφισβήτηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς η απεικόνιση μέσω δορυφόρου δεν τα εμφανίζει στο σύστημα monitoring, το οποίο αν τελικά εφαρμοστεί, χιλιάδες παραγωγοί, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός πληρωμής.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, τα αγροτεμάχια που είναι αδιευκρίνιστα είναι 570.000, σε επίπεδο Κρήτης 270.000 και μόνο στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου αντιστοιχούν σε 140.000. Οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση, καθώς το σύστημα κλείνει αύριο, με τον διαθέσιμο χρόνο για διορθώσεις να μετρά αντίστροφα. 

Με φόντο τους παραγωγούς που κινδυνεύουν να περάσουν μαύρα Χριστούγεννα, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, ζητά ο ΟΠΕΚΕΠΕ να προχωρήσει κανονικά στη πληρωμή και έπειτα να ακολουθήσει η διαδικασία ελέγχου, αλλά και η αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος της πλατφόρμας. 

Στο μεταξύ, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ακόμα και οι παραγωγοί εκείνοι που θα λάβουν τη δεύτερη δόση θα δουν ένα «τσεκουρωμένο» ποσό, μέχρι και 40% σε σχέση με αυτό που είχαν λάβει τον Δεκέμβριο του 2022. 

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News