Λότζια εκατομμύριο

Βρέθηκε "ξεχασμένο" στη Λότζια... 1 εκατομμύριο ευρώ από την εποχή Κουράκη - Το βρήκαν τώρα που ψάχνουν ρευστό!

Κρήτη
Βρέθηκε "ξεχασμένο" στη Λότζια... 1 εκατομμύριο ευρώ από την εποχή Κουράκη - Το βρήκαν τώρα που ψάχνουν ρευστό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το εκατομμύριο είχε περισσέψει από την εποχή Κουράκη και το βρήκαν τώρα που "ξύνουν" τον πάτο του βαρελιού στη Λότζια!

Απίστευτο κι όμως αληθινό, αλλά στον Δήμο Ηρακλείου τώρα που υπάρχουν τα οικονομικά ζόρια “ξύνουν” μέχρι τον πάτο του βαρελιού για να βρουν λεφτά! Σας θυμίζουμε ότι περίπου 35 εκατ. ευρώ από το 2019 μέχρι το καλοκαίρι είχαν κάνει “φτερά” και δεν εννοούμε ότι υπήρξε κάποια “μαύρη τρύπα”, αλλά ότι δαπανήθηκαν, καλώς ή κακώς, με χρηστό ή όχι τρόπο, σε χρήσιμες ή μη δράσεις και έργα. 
Η ανέχεια πλέον στον Δήμο Ηρακλείου, που φρενάρει μέχρι τις τροποποιήσεις των προϋπολογισμών των αντιδημαρχιών, έχει φέρει τη δημοτική Αρχή σε κατάσταση που ψάχνει να βρει έτοιμο χρήμα για να καλύψει ανάγκες. Και εκεί που είχαν ξεχάσει... κάτι ψιλά σήμερα τα ανακαλύπτουν και τα θέλουν. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι βρέθηκε 1 εκατ. ευρώ ξεχασμένο σε ανενεργό λογαριασμό από την εποχή Κουράκη. Μπορεί όταν ο Δήμος είχε 55 εκατ. ευρώ ζεστά και μετρητά στο ταμείο να αδιαφορούσαν για το 1 εκατ. ευρώ, αλλά τώρα... που ζορίζονται το βλέπουν ως “μάννα εξ ουρανού”. Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, που συνεδριάζει τη Δευτέρα 11/12, καλείται να δώσει έγκριση να μεταφερθεί το 1 εκατ. ευρώ από τον ανενεργό σε ενεργό λογαριασμό του Δήμου, φυσικά για να δαπανηθεί. 

Πώς βρέθηκε το εκατομμύριο στα αζήτητα! 

Το 2009, από την εποχή του Γιάννη Κουράκη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου είχε εγκρίνει τη σύναψη χρηματοδοτικής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για εκτέλεση έργων με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ανοίχτηκε ένας λογαριασμός στην Παγκρήτια Τράπεζα με ονομασία “Πράσινο Ηράκλειο 2008-2013”. Οι δράσεις έγιναν, αλλά στον λογαριασμό είχαν ξεχαστεί να δαπανηθούν 1.119.853,58 ευρώ. Από τότε μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει καμία τραπεζική κίνηση και ο λογαριασμός έγινε ανενεργός. 
Πλέον ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μανόλης Βασιλάκης, με εισήγησή του στο Σώμα, ζητά να εγκριθεί η μεταφορά του εκατομμυρίου από τον ανενεργό λογαριασμό στον κεντρικό λογαριασμό του Δήμου Ηρακλείου, προκειμένου να καλύψει και αυτό ανάγκες του Δήμου και να μπει στη ροή της ανακύκλωσης του χρήματος. Το εντυπωσιακό είναι ότι αγνοούσαν προφανώς... την ύπαρξη του εκατομμυρίου εδώ και περίπου 10 χρόνια που άλλαξε η δημοτική αρχή!

Εκατομμύριο Λότζια Δήμος Ηρακλείου
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News