χανια

Στις κάλπες οι οικονομολόγοι στη δυτική Κρήτη (vid)

Κρήτη
Στις κάλπες οι οικονομολόγοι στη δυτική Κρήτη (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε συνδυασμοί για το παράρτημα δυτικής Κρήτης

Με τις αλλαγές στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών του κλάδου της οικονομίας να βρίσκονται στο επίκεντρο, προσήλθαν την Κυριακή στις κάλπες περισσότεροι από χίλιοι οικονομολόγοι στα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Πέντε παρατάξεις κατήλθαν ως υποψήφιες για τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης. Ομαλά διεξήχθη η εκλογική διαδικασία ενώ ικανοποιητική ήταν η προσέλευση των μελών.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του τμήματος Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Παντελής Πετσετάκης υπογράμμισε πως «οι νέες διοικήσεις θα πρέπει να διαχειριστούν το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε και το οποίο επιβάλλει τα my data και στα έσοδα και στα έξοδα, επιβάλει μεγάλα πρόστιμα στους ελεύθερους επαγγελματίες που δε θα μπορούν να συμμορφωθούν άρα υπάρχει πάρα πολύ μεγάλος φόρτος για τα λογιστικά γραφεία. Οι λογιστές πραγματικά δουλεύουν εξαντλητικά και θα πρέπει να αναγνωριστεί ο σημαντικός ρόλος τους για τη δημόσια διοίκηση».

Ο κ. Γιώργος Φραγκιαδάκης επικεφαλής της παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων – Συνεργαζόμενοι, αναφέρθηκε στην ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών «ώστε να γίνει πιο ανθρώπινη η ζωή των λογιστών και των φοροτεχνικών». Την άποψη ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος έχει χάσει τον ρόλο του και έχει απομακρυνθεί από τις αρχές τις οποίες υπηρετούσε στο παρελθόν, εξέφρασε ο κ. Μανόλης Νταγκουνάκης, εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Οικονομολόγων.

Την διοίκηση του τμήματος Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου διεκδίκησαν οι εξής πέντε παρατάξεις: Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας , Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων Χανίων και Ρεθύμνου, Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων,“Όραμα” κίνηση οικονομολόγων Δυτικής Κρήτης, Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων - Συνεργαζόμενοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News